Майже задарма, але на реформи: Японія надала Україні чималеньку позику

Основними умовами, за якими були отримані кошти, є проведення 10 структурних реформ, а також боротьба з корупцією.

Ілюстрація:telegraf.com.ua

В рамках виконання договору позики для фінансування економічних реформ, Японія виділила Україні 331 млн. доларів. Всі отримані кредитні кошти будуть зараховані до державного бюджету і використані на фінансування економічних реформ. Про це пише Ірина Шведова на сайті ПолитХаос, інформують Патріоти України.

Ця позика надається на 20 років з піврічним пільговим періодом, процентна ставка якого становитиме менше 1% річних. Відсотки необхідно виплачувати два рази в рік.

Основними умовами, за якими були отримані кошти, є проведення 10 структурних реформ, а також боротьба з корупцією.

З огляду на те, що правляча партія не збирається виплачувати цей кредит, то для них це дійсно велика подія. Але для країни в цілому - це ще одна боргова яма, з якої вибратися буде вкрай складно.

Умови, на яких надали позику, також трохи бентежать. Протягом двох років влада України нібито намагається провести реформи, але кожен раз з'являються все нові і нові причини, що заважають їй це зробити.

Тому говорити про проведення 10-ти реформ, передбачених договором, не доводиться. Крім цього, основним критерієм була якісна боротьба з корупцією - це і зовсім вибиває з колії.

Японія, як і весь світ, могла протягом двох років спостерігати, як державний бюджет України постійно порожніє і не тому, що немає коштів, а через тотальну корупцію. І після цього вони дають таку суму, намагаючись зобов'язати тим самим політиків боротися з самими собою. Це нерозумно.

Схоже, що влада Японії вирішила зайнятися благодійністю, і профінансувати українських політиків, оскільки інакше цю угоду не назвеш.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...