Маразми пізнього Брежнєва: Культ особи Путіна досяг нових висот, ВВП видав свою "Малу землю", кожен чиновник мусить мати на столі - Портніков

Оточенню російського президента дуже хочеться продемонструвати "солідність" кремлівського режиму.

Володимир Путін. Фото:ua.korrespondent.net

Адміністрація російського президента вирішила презентувати на новорічні свята збірку промов і виступів Володимира Путіна - своєрідний "цитатник" кремлівського режиму. Про це пише у колонці ЕспресоTV журналіст та політичний оглядач Віталій Портніков, інформують Патріоти України.

Заступник голови адміністрації президента Росії В'ячеслав Володін, який фактично відповідає у владі за створення "культу особи" Путіна, днями порекомендував нове видання кремлівським чиновникам і пропагандистам.

Поява путінського "цитатника" - пряма паралель з рокам пізнього радянського "застою", коли поруч з томами творів Леніна в книжкових магазинах можна було побачити вибрані твори Леоніда Брежнєва та інших членів політбюро. Але навіть у цьому суміщенні партійних книг на одних і тих самих полицях можна було вгадати деградацію режиму.

Ленін все ж таки був теоретиком і публіцистом. Він писав статті й програмні тексти. Брежнєв не писав нічого. Він виголошував промови, відправляв телеграми, виступав із зверненнями. Навіть його спічрайтери могли в кращому випадку підготувати яку-небудь доповідь на з'їзд чи пленум. Коли генсек остаточно збожеволів, за нього стали писати мемуари.

І тому для того, щоб побачити, як якісно відрізняються творці репресивного режиму від своїх наступників достатньо було просто взяти в руки книги Леніна і Брежнєва. І порівняти.

З Путіним - те ж саме. Він не пише ніяких "творів", а виголошує промови на злобу дня. У цих промовах та інтерв'ю немає ніякого пуття просто тому, що Путін не переслідує мети створити ідеологію власного режиму. Кожна його мова - миттєве пояснення власних дій.

Саме тому Путін може постійно суперечити сам собі. Я не стверджую, що Ленін цього не робив - той ще був брехун! Але Ленін підводив під свою брехню теоретичний базис. А Путін відомий пересічною брехнею - вчора військ немає, сьогодні є, ніхто не знає що буде завтра.

І все ж таки йому і його оточенню дуже хочеться продемонструвати "солідність" режиму - ось вже у фюрера є справжня книжка, як у Леніна або Мао, читай і радій!

І те, що такою імітацією солідності прикривається фактична нездатність Путіна відповісти на нові виклики і його самого, і його чиновників мало хвилює.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд ситуації в зоні бойових дій станом на 3 травня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:05

Ще один випуск огляду ситуації в зоні бойових дій. Також приділив наприкінці увагу питанню формування групи військ "Північ" та її загрози Харкову. Особливо хочу звернути вашу увагу на те, що завтра хочу записати відео у форматі відповідей на ваші пит...

Офіс президента відмовив 12-і бригаді «Азов» та її командиру Денису Прокопенко у створенні петиції щодо розблокування допомоги від США для «Азову» - Бутусов

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:52

Петицію про розблокування надання зброї та допомоги 12-ій бригаді спеціального призначення «Азов» з боку США відхилено. . Джерело