Марків не міг вбити італійського журналіста з міномета, бо таке озброєння з'явилося в Нацгвардії лише у 2016, - волонтер Гай

Звинувачення проти українського бійця НГУ, затриманого в Італії, ґрунтуються на свідченнях двох італійських журналістів.

Віталій Марків. Фото:http://novynarnia.com

Боєць 1-го батальйону Національної гвардії України Віталій Марків, якого в Італії звинувачують у вбивстві журналіста Андреа Роккеллі на Донбасі з міномета, не міг використовувати міномет в 2014 році. Про це заявив волонтер, військовий журналіст Мирослав Гай, який воював в рядах 1-го батальйону Нацгвардії біля Слов'янська на Донеччині, передають Патріоти України з посиланням на Громадське.

"Це була група з 30 осіб. Нас закинули 2 травня з 95-ою бригадою ЗСУ на Карачун, тому що нас обстрілювали, ми були змушені відійти на Карачун. Зі стрілецької зброї у нас були тільки автомати: міномети в Нацгвардії з'явилися тільки в 2016 році . Від Карачуна до Слов'янська дистанція більше 2 кілометрів, автомат Калашникова просто не потрапив би туди. Максимальна дистанція - це 400 метрів максимум. Збройні сили стріляли, але тільки у відповідь і коли бачили, куди стріляти", - розповів він.

Юрій Касьянов, волонтер "Армії SOS", одним з перших їздив на гору Карачун і допомагав в тому числі і 1-му батальйону Нацгвардії, і 95-й бригаді ЗСУ, яка там також базувалася. Він стверджує, що неодноразово бачив Марківа на Карачуні, але ні він, ні хто-небудь інший з батальйону доступу до мінометів не мав, а артилерія була тільки у 95-ї бригади. "Там була дуже жорстка ієрархія, і 95-а бригада не підпустила б до себе добробатовців", - сказав волонтер.

Як повідомлялося раніше, Віталій Марків затриманий в Італії за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Роккеллі на Донбасі в 2014 році.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Танк на курячих ніжках": Окупанти викотили на поле бою нову модель Blyat-mobile (фото, відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 14:01

Російські загарбники кинули у бій свій черговий «танк-мутант» з кустарним захистом від FPV-дронів. Відповідними скріншотами з розвідувального безпілотника ЗСУ поділився у себе у Telegram-каналі український журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти Укр...

"Ви вчинили не як чоловік": Влад Міцкевич показав нове фото з Олею Поляковою і розповів про їхні "стосунки", підписники відреагували

вівторок, 16 квітень 2024, 13:31

Ексучасник МастерШеф Влад Міцкевич, який раніше опублікував особисті фото зі співачкою Олею Поляковою і натякнув, що між ними був роман, поділився новими подробицями їхніх «стосунків». У новому відео, опублікованому в TikTok, Міцкевич повідомив, що вон...