Маски скинуто: Савченко прагне легалізувати Захарченка та Плотницького в Україні - Тука

Заступник міністра виділив три можливі причини візиту Савченко до Мінська на переговори з бойовиками.

Георгій Тука. Фото:http://www.pravda.com.ua/

Народний депутат Надія Савченко, ведучи переговори з ватажками "ДНР" і "ЛНР" Захарченком і Плотницьким, ймовірно, намагається легалізувати їх в Україні. Так вважає заступник міністра у справах окупованих територій Георгій Тука, передають Патріоти України з посиланням на 112.ua.

"Перше: я не впевнений в тому, що Савченко є прямим агентом Кремля. Друге: інтереси Росії на сьогодні складаються з декількох пунктів, які вона вирішує в межах України. Перше: необхідно у будь-який спосіб легалізувати керівництво ОРДЛО. Другий момент: необхідно за допомогою легалізації переговорного процесу з цими "джентльменами удачі" довести і затвердити, що йдеться виключно про громадянську війну", - вважає чиновник.

Тука виділив основні, на його думку, причини поїздки Савченко до Мінська на переговори з бойовиками.

"Я бачу три можливі сценарії. Перший, найбільш нереалістичний. Перш ніж вирушати на зустріч з цими "екземплярами", Савченко була проінструктована СБУ, і фактично за Савченко СБУ почала якусь гру з керівництвом противника, щоб вступити в якийсь контакт, а потім у потрібний момент добути інформацію або запровадити якусь інформацію", - зазначив він.

Другий сценарій полягає в тому, що Савченко ніхто ніяких повноважень не давав, вона фактично не представляє нікого, крім себе. Але є ще третій сценарій.

"Треба розуміти, що ці двоє товаришів (Захарченко і Плотницький, - ред.) несамостійні в ухваленні рішень. Вони вирішують, скільки податків збирати з місцевих ринків. Але як показав досвід Золотого, Плотницький навіть це не вміє самостійно реалізувати. Тоді терористи звільнять незначну кількість наших хлопців, продемонструвавши таким чином, що "київська хунта" з нами безпосередньо не вела розмову, і у неї нічого не виходило, а Надя вступила - і ось перший результат. Ось так треба діяти тільки з нами, і ми все можемо. Це найгірший сценарій", - додав Тука.

12 грудня Надія Савченко підтвердила журналістам факт зустрічі з ватажками "ДНР" і "ЛНР" і заявила, що метою цих зустрічей було посилення Мінського формату.

Сама Савченко заявила, що готова до зняття депутатської недоторканності і не боїться постати перед судом. 15 грудня нардепа Надію Савченко виключили з фракції "Батьківщина".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...