Мертва Ніцца: Крим, зґвалтований і понівечений, Кремль залишив "лохам і жебракам", як вони називають своїх співвітчизників, - Портніков

Ялта вибудовувалася як рімейк Ніцци - але тепер, після семи десятиліть більшовицьких архітектурних та інфраструктурних експериментів, у її зовнішності вже майже неможливо вгадати середземноморські риси, написав журналіст.

Набережна Ялти. Ілюстрація:turism.ws

Після анексії туристична галузь Криму все більше занепадає. Російські еліти, які ухвалили рішення про окупацію півострова, вважають за краще відпочивати на курортах Лазурного берега Франції, тоді як Ялта перетворюється в "мертву Ніццу". Про це пише в блозі на сайті Крим. Реалії журналіст Віталій Портников, коментуючи візит в анексований Крим мера Ніцци Крістіана Естрозі, передають Патріоти України.

"Я б дуже хотів, щоб меру Ніцци Крістіану Естрозі, який кілька місяців тому відвідав анексований Росією Крим і підписав з керівництвом Ялти "лист про наміри", показали відео з побиттям поліцейськими депутата алуштинського міськради.

Не обов'язково розповідати мерові, яких політичних поглядів дотримується цей чоловік, який підтримав окупацію свого регіону і виступив в ролі обслуги російських пропагандистів. Ми повинні показати це відео не заради зловтіхи - а для того, щоб пан Естрозі зрозумів справжню роль місцевого самоврядування в Криму.

Якщо порівняти фотографії дореволюційної Ялти з фотографіями Ніцци того ж періоду, ми побачимо два абсолютно ідентичні курортні міста. Ялта вибудовувалася як рімейк Ніцци - але тепер, після семи десятиліть більшовицьких архітектурних та інфраструктурних експериментів, у її зовнішності вже майже неможливо вгадати середземноморські риси.

Врятувати вигляд Південного берега можна було тільки одним - атмосферою і солідарністю жителів. Анексія не сприяє ні тому, ні іншому. У Криму поширюється і посилюється затхла атмосфера "совка", а солідарність жителів - навіть якщо вони раптом і намагаються стихійно її проявити, протестуючи проти знищення навіть того, що ще залишилося, нещадно пригнічується бандитами, які, до того ж, носять погони і називаються поліцією", - пише Портніков.

"Ялта сьогодні - мертва Ніцца. Приморські селища Південного берега вражають своїм убозтвом - тоді як приморські селища "Лазурки" стають усе комфортабельнішими і сучаснішими. База російського флоту, Севастополь - маргінальне радянське місто, позбавлене перспектив і душі. Колишня база російського флоту Вільфранш - найпопулярніший курорт Лазурного берега, романтичне селище з переповненим пляжем і чудовими ресторанами", - зазначив журналіст.

Як наголосив публіцист, тих, хто ухвалював рішення про окупацію й анексію Криму, хто продумує спецоперації і влаштовує пропагандистські шабаші, можна зустріти саме на французьких курортах - у Ніцці, Ментоні, Каннах та Монако.

"А Крим, зґвалтований і понівечений, вони залишили "лохам і жебракам", як вони називають своїх співвітчизників. Ну і ще бандитам-силовикам, яким вони дозволили відпочивати тільки тут. Щоб у Монако ними не пахло.

І чим мерзотніше буде в цьому відібраному в України Криму - тим радісніше вони будуть потирати пещені ручки, прикрашені купленими у кращих ювелірів Франції перснями. Тому що тим більшим буде контраст між їхнім життям під крильцем Естрозі - і життям їхнього власного народу", - зазначив Портніков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Нова РЕБ-технологія стане геймченджером на фронті: Українське підприємство обіцяє за місяць показати новітню зброю, проти якої не встоять навіть дрони з ШІ та найновітньою прошивкою

неділя, 5 травень 2024, 6:15

Репортаж видання dev.ua з полігону виробника РЕБ/РЕР систем Kvertus. «Спроможності нашого підприємства — від 5000 засобів щомісяця», — каже Сергій Скорик, комерційний директор підприємства Kvertus. Ці слова звучать під час виступу перед журналістам, як...

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...