Мета - тривале протистояння?: Військовий експерт пояснив, навіщо РФ розгортає бази біля кордонів Білорусі та України

Білорусь поки що розглядається як союзник Росії, а Україна використовується Кремлем для протистояння з колективним Заходом, впевнений Олексій Мельник.

РФ розгортає бази біля кордонів Білорусі та України. Ілюстрація:nformnapalm.org

Росія серйозно готується до тривалого протистояння і агресивних дій - про це, зокрема, свідчить розгортання російських військових баз уздовж кордону Росії з Білоруссю. Таку думку в коментарі Обозревателю висловив співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Олексій Мельник, повідомляють Патріоти України.

Коментуючи останні повідомлення спільноти InformNapalm, експерт сказав: "Це може свідчити тільки про те, що Росія серйозно готується до тривалого протистояння і якихось агресивних дій".

"По відношенню і до України, і до Білорусі?" - попросило уточнити видання. "Не по відношенню до Білорусі - територія Білорусі зараз використовується для цього. Білорусь поки що розглядається як союзник Росії - не знаю, наскільки з цим згодна сама Білорусь", - відповів Мельник.

І додав: "Ситуація в Україні парадоксальна - в тому плані, що Україна використовується Росією для протистояння з колективним Заходом, вона може бути використана Росією як майданчик для демонстрації своїх рішучих намірів Вашингтону і Брюсселю".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В Украине ликвидирован основной боевой потенциал РОВ, но Европа как ни была, так и не готова к войне с Россией - Злий Одесит

неділя, 12 травень 2024, 1:45

Война России против Украины стала самой масштабной в Европе после Второй мировой. На третий год с начала полномасштабного вторжения российские оккупационные войска потеряли в Украине столько техники, сколько никогда не было и не будет у ряда стран ЕС –...

У Трампа розраховують, що ЗСУ втратять позиції, тоді Україна змушена буде піти на переговори і укласти якусь мирну угоду – а вже після США продовжать підтримувати, - Голобуцький

неділя, 12 травень 2024, 0:30

"Близький до Трампа America First Policy Institute підготував до випуску доповідь «An America First Approach to U.S. National Security»/ «Підхід «Америка понад усе» до нацбезпеки США» - і дещо з доповіді оприлюднило Associated Press. Основний зміст: до...