Мільярд на модернізацію: Уряд розпочинає реалізацію проекту розвитку початкової освіти

​Гройсман повідомив, що 1 млрд грн. буде витрачено передусім на матеріально-технічне оснащення класів.

Уряд України в рамках проведення освітньої реформи розпочинає реалізацію перших пілотних проектів програми «Нова українська школа», а також дає старт модернізації початкової освіти і виділяє на ці цілі значні кошти, повідомляють Патріоти України з посиланням на урядовий портал.

«Ми виділимо 1 млрд грн на модернізацію навчального процесу в початковій школі», - сказав Гройсман.

Він нагадав, що йдеться передусім про матеріально-технічне оснащення класів, які мають стати додатковим інструментом для вчителів та взірцем нових підходів в освіті маленьких українців.

Окрім того, Гройсман підтвердив, що в проект бюджету на 2018 рік Уряд закладає 25-відсоткове підвищення зарплат вчителів. Він звернув увагу, що заплановане збільшення зарплат стане наступним кроком уряду з підвищення престижу праці українського вчителя. Першим кроком було 50-відсоткове збільшення зарплат, впроваджене з січня поточного року.

Глава уряду підкреслив, що до 1 вересня на місцевому рівні мають бути вирішені всі питання щодо підготовки шкіл до навчального року та до опалювального сезону.

«Соціальна сфера повинна бути готова до 1вересня. Особлива увага – підготовці житлового фонду, дошкільних установ ,шкіл, лікарень», - зазначив Гройсман і додав, що кошти на проведення всіх робіт на місцях є, і використовувати їх треба максимально ефективно.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...

В окупанта меншає ППО на фронті – бо системи відводять прикривати тил від атак дронів СБУ. І все одно на все не вистачає, - Голобуцький

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:00

"В окупанта меншає ППО на фронті – бо системи відводять прикривати тил від атак дронів СБУ. І все одно на все не вистачає: днями СБУ благополучно підірвала дві нафтобази в Смоленщині", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмер...