Мінські перемовини вичерпали себе. І всі це розуміють, - Рибачук

Мінські домовленості можна буде назвати успішними лише за умови повернення до довоєнного статусу і відновлення міжнародних правил безпеки на Донбасі.

Олег Рибачук. Фото: volynpost.com.

Західні партнери не мають чіткого бачення проведення виборів на Донбасі. Більше того, вони розуміють, що Мінські перемовини вичерпали себе. Про це у своїй статті на Новом времени пише Олег Рибачук, колишній віце-прем'єр-міністр України з питань європейської інтеграції, передають Патріоти України.

"Європейці й американці повторюють свої позиції дещо ритуально. Виходячи з діалогів з різними європейськими чиновниками, у мене склалося враження, що всі вони розуміють: ніяких демократичних виборів на Донбасі бути не може, поки там зберігається поточна ситуація. Більш того, поки немає чіткого пояснення логіки проведення виборів, неможливо розраховувати на їх підтримку з боку українського народу. Ні європейці, ні українська влада не можуть пояснити, чому саме зараз повинні пройти вибори, які для цього підстави. Усі розуміють, що Мінський процес зайшов у глухий кут, але ніхто цього не визнає", - зазначає Рибачук.

Він наголошує, що жоден пункт мінських домовленостей не був повністю виконаний. Тому санкції проти Росії продовжують діяти. "Європейські санкції продовжують болісно бити по режиму Путіна. А він, намагаючись вийти з-під санкцій, шукає козла відпущення, переконуючи всіх, що саме Україна не виконує взяті на себе зобов'язання. Дивно, коли ці ж меседжі повторюють наші західні партнери", - каже Рибачук.

На його думку, Мінські домовленості можна буде назвати успішними лише за умови повернення до довоєнного статусу і відновлення міжнародних правил безпеки на Донбасі. "В іншому випадку спроби виконати домовленості лише спровокують подальше насильство. Якщо ми не проведемо профілактику, а агресор не "отримає по руках" (як було після російсько-грузинської війни 2008 року), формальне виконання Мінських угод не поліпшить ситуацію в сфері безпеки. Більш того - погіршить. У агресора з'явиться спокуса лізти далі, порушувати кордону своїми гібридними методами. Мета Кремля - тримати своїх сусідів в напрузі", - вважає екс-віце-прем'єр.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти хотіли вкрасти українську міну, але щось пішло не так (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:44

Українські захисники з тактичної групи «Адам» влаштували пастку для надмірно цікавих російських загарбників. Відповідним відео поділився у себе у Telegram-каналі журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. Скориставшись непереборною тягою окупа...

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...