Міжнародна допомога Україні: Волонтер розповів, як в ЗСУ розпорядилися американськими позашляховиками

За словами волонтера, ЗСУ отримали б/ушні "Хаммери" зі старою гумою, "яка розлазиться".

Віталій Дейнега. Фото:Апостроф

З 230 позашляховиків "Хаммер", які США подарували Збройним силам України, сьогодні в строю залишилося менше половини. Питання ремонту американських авто сьогодні стоїть дуже гостро. Про це заявив відомий волонтер ЗСУ Віталій Дейнега в інтерв'ю Апострофу, передають Патріоти України.

За словами волонтера, ЗСУ отримали б/ушні "Хаммери" зі старою гумою, "яка розлазиться". "Тому що б/ушних "Хаммерів" ми могли отримати набагато більше, ніж нових. Тому ми і прийняли б/у. Але зовсім не подбали про їх обслуговування.

І деякі з цих машин треба було ремонтувати мало не на виході з корабля. На всіх майже треба було відразу міняти гуму.

А у нас не було навіть необхідних ключів - тому що у американців не міліметри, а дюйми, і у них всі гайки - дюймові. Я вже мовчу про запчастини, яких не було взагалі ... "- зазначив він.

Як повідомив Дейнега, дуже велика кількість цих "Хаммерів" зараз просто стоїть на ремонті, на цивільних СТО.

"Дуже повільно все рухається в плані того, щоб "Хаммер" став частиною наших Збройних сил. Щоб, врешті-решт, у військових навчальних закладах з'явилася спеціальність "водій "Хаммера". Щоб не тільки міністр оборони України на параді на ньому їздив ... "- підкреслив він.

"Ось реально, 230 "Хаммерів" нам дали - і мені було б дуже цікаво дізнатися статистику, скільки з них зараз реально на ходу. Думаю, менше половини.

Може навіть менше третини - я не знаю. Але точно менше половини. Це реально ті, в які можна сісти і поїхати. І не переживати, що він зламається через 50 кілометрів або 100", - сказав волонтер.

Дейнега також поскаржився, що українські військові "чомусь ці нові види техніки сприймають як щось чужорідне".

"І якщо у нас ГАЗ-66, УРАЛ, ВАЗ - це така вже "рідна" техніка, вона інтегрована в систему, її знають, як ремонтувати і так далі, то "Хаммер"- це щось чужорідне.

І до нього відношення трохи інше. Відповідно, якщо ми будемо так ставитися до міжнародної допомоги, то просто ці "Хаммери" в якийсь момент всі зламаються, і їх ніхто не полагодить", - додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...