​Момент істини: Саакашвілі має документально підтвердити звинувачення проти Яценюка або піти у відставку – Березовець

Інцидент на Раді реформ «спалив» всі можливості для компромісу. Або одна або інша сторона має відповісти. Роль президента може бути вирішальною.

Справа розпочата позаминулої неділі, 6 грудня, має бути підтверджена вагомими доказами. Голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі повинен надати документальні підтвердження того, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк причетний до корупційних схем, або піти у відставку. Таку думку висловив політолог Тарас Березовець, зазначають Патріоти України.

Він зазначив, що підстав для бійки між головою Одеської області Михайлом Саакашвілі і міністрів МВС Арсеном Аваковим не було.

"Тому зараз своє слово повинен висловити президент Порошенко, як прямий керівник обох. Крім моральної, тут є ще й момент субординації", - написав Тарас Березовець.

Політолог наголосив, що Михайло Саакашвілі неодноразово звинувачував у злочинах свого безпосереднього начальника Арсенія Яценюка, і повинен довести свої звинувачення документально.

"Вибачте, ну не може голова ОДА, навіть якщо його прізвище Саакашвілі, висловлювати прямі звинувачення на адресу свого прямого начальника - прем'єра - без фактів в руках. Це пряме порушення субординації, і це без емоцій. Час або принести документи, або подавати у відставку. Цирк вже задовбав", - написав Березовець.

Експерти ще 6 грудня передбачали, що без вагомих доказів (або від Порошенка або від американців) Саакашвілі навряд чи висунув прямі звинувачення Яценюку у корупції. Тепер настає «момент істини». Або він їх оприлюднить, або ні. Вирішальною може виявитися позиція президента, якому було досить зручно балансувати на цьому протистоянні. Та і Яценюку, як політику, не позаздриш – другий ганебний інцидент за декілька днів

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як ''...праля'' пробивається між люди

субота, 4 травень 2024, 0:55

Доля книжки. Дарований кінь, як на мене, істота потішна. І для уважних людей завжди приносить прибуток… насамперед, до розряду цікавих історій. Як і сталося з моїм зовсім ще юним романом ’’Монастирська праля’’. Я, через поголовне письменницьке бідацтв...

Всім прихильниками казок ОП, що гроші росіян в Європі от-от конфіскують і передадуть Україні, треба позбуватися хибних ілюзій і дивитися на світ не через рожеві окуляри, - Борислав Береза

субота, 4 травень 2024, 0:30

"У наших ЗМІ почали передруковувати думки західних ЗМІ про те, що США і Європа кардинально розходяться в поглядах на те, як далеко можна зайти у питанні використання арештованих російських активів. США вже не так активно проголошують, що треба все конф...