Москва "дасть задній хід", якщо Київ буде діяти жорстко, - військовий експерт (відео)

Олег Жданов пояснив, як можна вигнати окупантів із Донбасу.

Олег Жданов. Фото: Обозреватель.Україна зможе змусити Росію вивести окупаційні війська з Донбасу в разі прийняття закону про юридичний статус окремих районів Донецької та Луганської областей. Київ уже має достатню підтримку Заходу, щоб зважитися на такі дії. Таку думку в ефірі "Обозреватель.LIVE" висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

Він наголосив, що президент РФ Володимир Путін не дивлячись на свої імперські амбіції не готовий виступити "проти всього світу".

"Якби Україна зробила політичний крок і назвала війну війною, перше, що зробила б РФ - вона б тихенько вивела свої війська і сказала: "Ні, нас там немає. Вирішуйте питання", - заявив експерт.

"На Донбасі ми б змогли спокійно зайти, зачистити територію, поставити своїх прикордонників на кордон і відновити конституційний лад у цих районах (ОРДЛО). Росія не пішла б на конфронтацію з усім світом", - зазначив Жданов.

Москва "дасть задній хід", сказав він, якщо Київ буде діяти жорстко.

"Зробивши таку заяву, ми б поставили Росію перед фактом. Якщо їх там немає, ми виходимо на кордон і розбираємося (із внутрішніми питаннями). Проводимо АТО і зачищаємо бойовиків. Якщо вони (РФ. - Ред.) там є, тоді - озброєний конфлікт, війна й окуповані території", - пояснив експерт.

Жданов розвіяв побоювання противників військового положення, які стверджують, що "якщо війна, то завтра треба йти в атаку".

"Питання війни можна вирішувати не тільки силовим методом, а й дипломатичним шляхом у рамках вирішення збройного конфлікту", - додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт в Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...