Москва не в захваті від цього призначення. Спецпредставник США Волкер - дуже вдалий вибір для України - Фесенко

На думку політолога, діяльність Курта Волкера на посаді спеціального представника США по Україні буде більш ефективною для врегулювання конфлікту на Донбасі, ніж робота його попередниці Вікторії Нуланд.

Курт Волкер. Фото:http://argumentua.com/

Влада РФ не задоволена призначенням Курта Волкера спецпредставником США по Україні. Таку думку в коментарі виданню Гордон висловив політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, передають Патріоти України.

"Вкрай важливо, що разом з держсекретарем Рексом Тіллерсоном до Києва приїхав і новий спецпредставник США Курт Волкер. Я думаю, ця кандидатура - дуже вдалий вибір для України. Це дуже досвідчений і принциповий дипломат.

Волкер сильно критикував Росію за її агресію, причому не тільки на Донбасі. І в Москві явно не в захваті від цього призначення. Скажімо так, в порівнянні з Нуланд (помічницею держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторією Нуланд - ред.) це явний прогрес", - зазначив Фесенко.

7 липня стало відомо, що державний секретар США Рекс Тіллерсон призначив Курта Волкера спеціальним представником США в переговорах по ситуації в Україні.

Сьогодні Волкер зустрівся з екс-президентом України Леонідом Кучмою, який представляє Київ на переговорах у тристоронній контактній групі. Вони зійшлися на тому, що блок Мінських угод з безпеки є ключовим для врегулювання ситуації на Донбасі.

Волкер працював аналітиком в ЦРУ в 1986-1988 роках. Після цього перейшов у закордонний підрозділ Держдепартаменту. В кінці 1990-х став першим секретарем місії США в НАТО, а в 1999 році - заступником посла США в Альянсі.

Обіймав різні посади в Раді національної безпеки, а в 2008 році був призначений послом США в НАТО. Цю посаду він покинув в 2009 році. У 2011-му перейшов на роботу до вашингтонської лобістської фірми BGR Group.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Минулого року генпрокурор Костін перебував у закордонних відрядженнях 100 днів - це третина робочого часу", - політолог Кочетков

середа, 8 травень 2024, 14:01

"Проблеми внутрішнього фронту України загальновідомі — непрофесіоналізм, безвідповідальність, зацикленість на піарі. Але очолює цій сумний список, звісно, корупція. І під час повномасштабної війни вона в нас отримує якісь демонстративні форми на зразо...

"З днем народження, моя любов": Онука Софії Ротару закрутила новий роман (фото)

середа, 8 травень 2024, 13:18

Онука відомої української співачки Софії Ротару, модель Соня Євдокименко, яка вже багато років живе в Америці, закрутила новий роман. Після розставання з IT-підприємцем Денисом Ждановим вона знову зустріла своє кохання. На своїй сторінці в Instagram во...