Ми цим виживаємо: У Криму селяни стали на захист господарства, де окупаційна влада хоче, на всяк випадок, знищити всіх свиней (відео)

Власники тварин стверджують, що падежу ні в кого немає.

Власники свиней у Криму намагаються врятувати тварин. Фото: racurs.ua.

У селі Ароматне Білогірського району Криму жителі стали на захист приватного подвір'я, в якому, за оцінками російської влади Криму, є осередок зараження африканською чумою свиней. Про це Крим.Реалії повідомив сам власник поголів'я Ігор Савенко, передають Патріоти України.

«У мене все нормально. У сусідів все нормально. Ми зараз усі встали, у кожного жителя тут є поросята, ми цим виживаємо, ми цим живемо. Нам зараз перед селом усі в'їзди-виїзди перекопали, поставили блокпости, не можна ні завезти, ні вивезти продукцію. Тобто, все, нас залишили голодувати», – поскаржився він.

Односельці підтримують Савенка, стверджують, що масової загибелі свиней немає. «Ми понад трьох днів його (Ігоря Савенка – КР) відбиваємо тут. Падежу ні в кого немає, у мене в самого 22 голови», – підтвердив сусід Юрій Плужников. «Падежу немає. Якщо це вірус, вони б у мене за добу вже всі померли, а минуло вже 7 днів», – каже і сам господар обійстя.

Глава російської адміністрації села Ароматне Іван Кудінов підтверджує, що заходи були запроваджені. «Я – посадова особа. У мене є наказ Сергія Валерійовича Аксьонова, я виконую наказ. Більше коментувати не можу», – сказав Кудінов. Жителі села підготували лист до прокуратури, «щоб довести, що падежу немає», проте побоюються, що розгляд почнеться занадто пізно.

1 лютого на подвір'ї в селі Ароматному загинуло 3 поросят. Як стверджує власник поголів'я – від удару струмом. Віце-прем'єр російського уряду Криму Микола Янакі повідомив 5 лютого, що в цьому селі виявили новий осередок зараження африканською чумою свиней.

«Ми постараємося організувати мінімальну першу зону загрози в рамках одного двору, оскільки поруч є сільгоспвиробник, на території якого вирощується 480 свиней. Ми постараємося зберегти стадо», – заявив він 5 лютого.

Наприкінці січня осередок захворювання виявили на території селянсько-фермерського господарства «Мартінс» в Роздольненському районі Криму. На території півострова оголосили карантин у зв'язку зі спалахом африканської чуми свиней. Повідомлялося і про виявлення африканської чуми свиней в Криму не лише у домашніх свиней, а й у кабана в дикій природі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...