Миттєве пересування у просторі: У Китаї здійснено прорив в царині телепортації

​Дослідники з Шанхайського транспортного університету (Цзяотун) переслали заплутані частки через морську воду. Це перший подібного роду експеримент.

Китайські вчені зуміли переслати їх на три метри. В основі передачі часток лежить так звана квантова телепортація. За словами дослідників, в перспективі вони зможуть збільшити дальність передачі квантових частинок до 900 метрів, повідомляють Патріоти України.

Це перший крок до створення підводного квантового інтернету. Є припущення, що саме квантові технології - майбутнє інтернету. Прогнозується, що квантовий інтернет з'явиться до 2030 року.

У червні китайським вченим вже вдалося поставити рекорд і відправити заплутані частки далі, ніж будь-коли раніше - з Землі на орбіту. На початку серпня їм вдалося також першими в світі відправити квантові ключі з супутника на Землю. У КНР тестують квантову комунікацію для урядового зв'язку і запускають «невзламуємий» квантовий месенджер.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ситуація навколо Очеретиного важка і може погіршитися. Чим небезпечне просування ворога - Михайло Жирохов

вівторок, 23 квітень 2024, 11:59

Військовий експерт Михайло Жирохов прокоментував в ефірі Radio NV, яка ситуація навколо селища Очеретине, де, як повідомляється, є просування росіян, передають Патріоти України. «На жаль, ситуація навколо Очеретиного дуже важка і вона має схильність до...

"Виникло відчуття, що ми працюємо": Спікер "держради Криму" забув вимкнути мікрофон і озвучив цікаві речі (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 11:44

Так званий «голова держради» у тимчасово окупованому РФ Криму Володимир Константинов, йдучи на перерву, забив вимкнути свій мікрофон і випадково наговорив у нього зайвого. Відповідне відео було оприлюднено у соцмережах, передають Патріоти України. На н...