На 30 років домашнього арешту прирекли батьки власного сина на Прикарпатті (відео)

На хлопця, якого не випускали з квартири, чекає тепер тривала реабілітація.

Хлопець не вміє писати, їсти ложкою, йому важко рухатися. І лише випадковість дозволила сусідам дізнатися, що відбувається у квартирі на поверх вище, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

З дитинства мешканець Калуша Микола погано чує і не говорить. Сусіди часто бачили чоловіка у вікні, проте їм ніколи не спадало на думку, що його батьки майже 30 років не виводили сина на вулицю.

"Пропонували допомогу, вона: "Ми нє голодаєм. Всьо!" Сусідів коли затоплювали, були проблеми, вона казала: "Нє учітє мєня жить!" На початках вони гуляли малими, виходили на лавку, сиділи. Коли діти пішли в школу, він 3 місяці ходив в школу для дітей, які недочувають. А потім вона чомусь його забрала, сказала, що його там ображають", – каже сусідка.

Одного разу сім'я Миколи вчергове затопила сусідів знизу. Люди пішли скаржитися і були ошелешені тим, що відбувається у квартирі Миколи. Як виявилося, батько "Мауглі" Петро помер, проте жінка тримала його тіло у квартирі декілька діб, мовляв, відігріється під ковдрою. До сім'ї завітали представники соціальних служб.

"Її чоловік помер та лежав. В п'ятницю помер, вони у вівторок прийшли. Вона його накрила – думала, відігріється", розповідає директор територіального центру соціального обслуговування Надія Рим.

У квартиру службовці заходили у рукавицях, протигазах, адже там було брудно, смерділо відходами, підлога була вкрита сміттям. Через деякий час зникла і мати Миколи. Виявилося, вона лежала у квартирі, вражена інсультом, а 39-річний син сидів біля вікна.

"Він сидів біля вікна, видавав одноманітні звуки. Сусідка кілька днів підряд приносила їжу, він їжу викидав на землю, а потім піднімав і їв", розповідає заступник керівника Калуського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Василь Ільницький.

Наразі "квартирний Мауглі" у Снятинському психоневрологічному інтернаті. Працівники закладу кажуть, що він серйозно відстає у розвитку, ним важко займатися. Його важко переодягнути, чоловік чекає, що його помиють, нагодують тощо. На нього чекає тривала реабілітація, лікування, після чого він з нуля вчитиме елементарні речі, такі як догляд за собою, самостійний прийом їжі тощо.

Мати Миколи ж заявляє, що вона не хотіла його обмежити, вона просто боялася за нього через те, що син начебто глухонімий. "Що він був зачинений – то брехня, наклеп. Насправді він глухонімий, і я боялася за нього. Вважала, що сама витримаю все це і ми з ним проживемо, як вдасться", розповідає вона. Під час перебування у лікарні жінка жодного разу не згадала про сина протягом тижня.


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Українські військові - небезпечні": Росіяни вже намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних на Вінниччині

субота, 20 квітень 2024, 13:54

Російські боти у мережі підігрівають дискусії про вбивство поліцейського на Вінниччині, намагаючись розколоти позицію українців та дискредитувати і ЗСУ, і поліцію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Пат...

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...