"На Донбасі триватиме той же сценарій, який реалізується зараз. Принаймні, до Нового року - це сто відсотків" - військовий експерт

На думку експерта, суттєвої активізації бойовиків очікувати не варто.

Ігор Козій. Фото:Громадське радіо

Ситуація в зоні бойових дій на сході України буде зберігатися відносно незмінною - "принаймні, до Нового року"; сьогодні Україні слід приділити увагу іншим питанням. Таку думку Обозревателю висловив військовий експерт Інституту євроатлантичного співробітництва Ігор Козій, передають Патріоти України.

Відповідаючи на питання, чи слід побоюватися суттєвої активізації бойових дій з боку російсько-терористичних військ, він запевнив: "Я сумніваюся, що це буде відбуватися. Швидше за все, триватиме той же сценарій, який реалізується зараз. Принаймні, до Нового року - це сто відсотків".

У цьому контексті він звернув увагу на "реалії, які існують": з одного боку, заява "ЛНР" про необхідність інтеграції "республік" до складу України, і з іншого - обстріли на сході країни.

Як переконаний експерт, сьогодні слід "звертати менше уваги на такі факти і займатися виключно своєю роботою і своїми справами".

Зокрема, питанням запобігання нових загроз і реформування сектора безпеки і оборони, яке "вже назріло" і "просто кричить".

У цьому контексті він звернув увагу на рішення Міністерства оборони України про перейменування високомобільних десантних військ в Десантно-штурмові війська. "В черговий раз ми бачимо марнотратство, пов'язане з перейменуванням", - заявив Козій.

Він визнав: нова назва підрозділу виправдана, оскільки більш коректна. "Але знову йде марна трата грошей. За такі речі треба бити по руках", - заявив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пролунав вибух і почалася пожежа: У Бєлгороді на будинки впала ракета, яку окупанти запускали по Харкову

субота, 4 травень 2024, 18:14

У російському Бєлгороді вдень у суботу, 4 травня, пролунали вибухи, після чого загорілися будинки. Місцева влада повідомляла про ракетну загрозу. Про це написав губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков, передають Патріоти України. За його вер...

"Вона спілкується російською, але вона за Україну": Співак Андрій Кравченко заступився за Славу Камінську

субота, 4 травень 2024, 17:44

Співак Андрій Кравченко в інтерв'ю Аліні Доротюк прокоментував свою співпрацю зі співачкою Славою Камінською, яка у 2023 році заявила, що не планує повертатися в Україну, і заступилася за російську мову, передають Патріоти України. Кравченко записав ду...