"На опорнике перебили всех, кто там был", - волонтер про жорстокий бій морпіхів ЗСУ з окупантами

"Чорна піхота" здійснила те, що спецназ Путіна намагався зробити з нею на сусідній ділянці фронту два місяці тому.
Бої під Водяним. Фото: news.pn.

Волонтер і блогер Серж Марко 23 березня розповів подробиці бою під селом Водяне Донецької області, коли бійці сил АТО намагалися захопити позицію бойовиків. Ці подробиці Марко виклав в Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, один з бійців сил АТО в ході бою стрибнув у окоп до супротивника і вбив там відразу трьох бойовиків. "Да, бой был на чужих позициях. Да, один морпех прыгнув в окоп убил троих. Но не врукопашную же! А из своего штатного автомата. По сути морпех сделал то, что два месяца назад не вышло у боевиков при штурме морпеховского опорника", - повідомляє подробиці Марко.

В цілому ж українським військовим вдалося знищити 9 терористів. "Три часа был бой за опорник. Танк сепаров не подбили (как его подбить из гранатомета то?), но два раза "прогоняли". На третий раз танк вернулся и выкатился на 200 метров к позиции и начал ее расстреливать в упор. В это время у нашего танка закончился БК. БМП которая пыталась вести бой с танком не обращая внимания что они с танком из "разных весовых категорий" получила неслабо осколками и поврежденная вышла из боя", - пише волонтер.

Однак і сили АТО в цьому бою зазнали втрат: "Пулеметная очередь и...трое раненых и двое убитых...в горячке боя смогли только раненых вытащить, риск потерять людей вытаскивая павших в тот момент был огромным. Превратности войны...бывает везет...а бывает все летит кубарем просто из за того что у твоего танка не вовремя закончился БК".

Крім того, українські військові так і не змогли окопатися і закріпитися на захопленій позиції: противник підігнав важку техніку і відбив позицію. За словами Марка, бої під Водяним на даний момент тривають.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....