"На перший погляд, це якісь придурки. Але це не так": Політолог розповів про нюанси "чеченської справи Яценюка" у РФ

Сам Арсеній Яценюк також назвав ці звинувачення "маячнею, але також і продуманим сценарієм".

У Кремлі знову згадали про "різника" Арсенія. Фото: соцмережі.

Відкрита в РФ кримінальна справа проти Арсенія Яценюка свідчить про те, кого насправді Кремль вважає своїм основним ворогом в Україні. Таким чином у "Фейсбуці" прокоментував новину про клопотання про арешт лідера партії "Народний фронт" Арсенія Яценюка в Єсентукському міському суді Ставропольського краю Росії політолог Віктор Небоженко, передають Патріоти України.

"На перший погляд, це якісь придурки з РФ, яким немає чого робити. Насправді це не так. Щодо провідних і перспективних політиків України, все вирішується на найвищому рівні в Кремлі, а не в Єсентуках", - написав політолог.

"І якщо вони відкрили кримінальну справу з вимогою взяття під варту колишнього прем'єр-міністра Яценюка, а не проти голови Верховної Ради Парубія, чи не проти Головнокомандувача і Президента України Порошенка і навіть не проти нинішнього прем'єр-міністра України Гройсмана - все це свідчить про те, кого насправді Кремль вважає своїм основним ворогом в Україні", - вважає Небоженко.

Нагадаємо, Посольство України в Росії отримало копію повідомлення Єсентукського міського суду Ставропольського краю про те, що слідчий з особливо важливих справ Головного слідчого управління слідчого комітету РФ Північно-Кавказького округу Найманов А. К. направив до суду клопотання про арешт Арсенія Яценюка за звинуваченням у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 209 КК РФ, п. п. "в", "с", "н" ст. 102, ч. 2 ст.15, п. п. "в", "с", "н" ст. 102 КК.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив лідер "Народного фронту". Це статті: "Участь у озброєній групі (банді) або в здійснюваних нею нападах"; "Відповідальність за готування до злочину і за замах на злочин"; "Умисне вбивство при обтяжуючих обставинах".

Арсеній Яценюк назвав ці звинувачення "маячнею, але також і продуманим сценарієм": "Кремль шукає юридичні механізми переслідувань українських політиків. У цьому сценарії є намір вивести тему "звірств Яценюка в Чечні" на новий рівень для широкого спектру подальших дій. Очевидно: на фоні всіх останніх резонансних подій - цинічних вбивств та репресій проти опозиції - російська диктаторська влада переходить до нового витка гібридної війни".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...