На похорон Фіделя Кастро не приїде його рідна сестра, яка живе в США

Молодша сестра Фіделя Кастро Хуаніта Кастро, яка живе в Маямі (штат Флорида), не поїде на похорон свого брата на Кубу.

Про це Хуаніта Кастро сказала в суботу, що виходить в Майамі іспаномовній газеті El Nuevo Herald

«У зв’язку з нездоровими чутками про те, що я вирушила на Кубу на похорон, хочу прояснити, що я ніколи не поверталася на острів і не планую цього робити», – сказала Хуаніта Кастро. «51 рік тому я вирушила у вигнання в Маямі, як всі ті кубинці, які виїхали в пошуках місця, де вони можуть боротися за свободу своєї країни», – додала вона. «Я так і не змінила свою позицію, хоча мені довелося заплатити за неї високу ціну», – стверджує сестра лідера Кубинської революції.

У той же час вона визнала, що, незважаючи на ідеологічні розбіжності, з гіркотою дізналася про смерть брата. «Як сестра Фіделя я зараз переживаю втрату людини, в якій текла моя кров, як це вже сталося, коли померли мої брат і сестра Рамон і Анхеліта», – зазначила Хуаніта Кастро. Вона також висловила надію на те, що після смерті її брата кубинці зможуть знайти шлях, який врешті-решт об’єднає весь народ».

Хуаніта Кастро покинула острів в 1964 році, після чого неодноразово публічно виступала з критикою на адресу кубинської влади. Пізніше вона зізналася, що з 1961 року співпрацювала з Центральним розвідувальним управлінням США.

Творець першої соціалістичної держави в Західній півкулі помер у п’ятницю ввечері на 91-му році життя. З 26 листопада на Кубі оголошено дев’ятиденний траур. Похорон Кастро відбудеться 4 грудня у місті Сантьяго-де-Куба.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія не спромоглася скористатись "вікном можливостей" для прориву: Перший транш допомоги США з 61-мільярдного пакету вже вплинув на ситуацію на фронті, - Дикий

неділя, 28 квітень 2024, 2:35

Перші партії поставок з мільярдного траншу 61-мільярдного пакету допомоги США юридично дооформленої у вівторок, 23 квітня, згідно обіцянок американців, вже перетинають кордон України. Хоча допомога фвзично ще не надійшла, Україна змогла збільшити норми...

У окупантів знов вибухова нічка. - "Еб*ть нас еб*шат": Повідомляють про чергові удари ATACMS по військовим об'єктам в Джанкої, Брянськ атакують БПЛА (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 1:45

У ніч проти неділі, 28 квітня, у Джанкої та у Джанкойському районі окупованого Криму пролунав потужний вибух. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер, а також Мапа повітряних тривог. . "У Джанкої та Джанкойському районі чули потужний вибух", ...