На Полтавщині з колонії втік екс-співробітник СБУ, засуджений за розбій

З Крюківської колонії, що знаходиться під Полтавою, втік засуджений екс-капітан СБУ Дмитро Нерченко. В області оголошено план «Перехоплення».

Фото: "Полтавщина"

19 травня, близько 10 години, з Крюківської виправної колонії № 29, розташованої в селі Крюково Полтавського району, втік екс-капітан СБУ Дмитро Нерченко. Про це, з посиланням на "Полтавщину", повідомляють Патріоти України.

Ця людина була засуджена 7 років тому за розбій і викрадення автомобілів. Примітно, що це не перша його втеча з в'язниці.

Дмитро Нерченко - уродженець міста Феодосія, йому 36 років, зріст 180 см. У жовтні 2010 року він був засуджений Кіровським райсудом АРК до 10 років ув'язнення. Майже відразу втік з в'язниці, і знову був затриманий. Після повторного засудження в червні 2011 року відбував покарання в Менській колонії Чернігівської області. З реєстру судових рішень відомо, що в жовтні 2016 його перевели з Менської в Крюківську колонію на полегшені умови утримання і з мінімальною охороною.
У судах різних рівнів Дмитро Нерченко відстоював право перебувати в колонії саме з таким рівнем захисту. На початку 2016 року його подання на перевід підтримала, а після втручання Генпрокуратури, скасувала Апеляційна комісія Пенітенціарної служби. Подавши апеляцію на рішення комісії, Нерченко, паралельно, домігся зарахування всього часу проведеного в СІЗО в 2011 році в строк відбування покарання в подвійному обсязі, скориставшись так званим «законом Савченко». Завдяки цьому він швидше перетнув межу в 2/3 частини призначеного покарання і восени таки був переведений в Крюківському ВК №29.
На початку 2017 року в Полтаві Дмитро знову звернувся до суду. На цей раз він хотів побачитися з сім'єю (нагадаємо, Нерченко - житель окупованої території), а тому просив собі 14 днів «відпустки». У квітні Апеляційний суд Полтавської області відмовив в задоволенні його вимог.
Після повідомлення про зникнення злочинця в Полтаві було введено оперативно-розшуковий план «Перехоплення», в результаті якого були виставлені пости поліції. Зараз правоохоронці проводять розшукові заходи по встановленню місця перебування Дмитра Нерченка, тому звертаються до всіх громадян з проханням надати відому їм інформацію про особу на фото за телефонами (053) 55-42-54 або «102», щоб якомога швидше затримати зловмисника.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...