"На сьогоднішній день позиція Волкера більш проукраїнська, ніж офіційна позиція Києва", - Піонтковський

До сих пір український уряд в своїх оцінках ситуації з російською агресією, присутністю російських військових не дотягує до тих формулювань, які дає Курт Волкер.

Андрій Піонтковський. Фото: Русский Монитор.

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, який повинен прибути до Києва 27 жовтня, чекає від України офіційного визнання Росії агресором і визначення статусу окупованих територій. Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив російський публіцист і політолог Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

"У нього (Волкера, - ред.) зовсім інша мета, ніж у Олланда (президента Франції Франсуа Олланда, - ред.) і Меркель (канцлера Німеччини Ангели Меркель, - ред.), які два роки тому викручували українському уряду руки, вимагаючи змінити Конституцію, прийняти федералізацію і реалізувати путінський план впихання "Лугандоніі" (ОРДЛО, - ред.) як ракової пухлини в політичне тіло України", - зазначив він.

Піонтковський додав, що до сих пір український уряд в своїх оцінках ситуації з російською агресією, присутністю російських військових не дотягує до тих формулювань, які дає Волкер. "Може бути, він і посприяє, щоб українська влада посмілішала і заговорила хоча б його мовою", - заявив політолог.

За його словами, Волкер ні про що не міг домовлятися з помічником президента РФ Владиславом Сурковим, вважаючи його військовим злочинцем. "З Волкером вам і нам дуже пощастило, і на сьогоднішній день його позиція більш проукраїнська, ніж офіційна позиція Києва", - підкреслив Піонтковський.

Разом з тим, він зазначив, що Волкер не збирається переконувати Україну силою звільняти Донбас: це неможливо, тому що українська армія хоч і стала набагато сильнішою, ніж 3 роки тому, і здатна відбити подальшу агресію, але вона не здатна перемогти другу в світі армію в наступальній операції.

"Від української влади потрібні дуже прості речі щодо Росії - це агресія, це окуповані території, ми ніколи це не визнаємо і відповідальність за те, що відбувається на Донбасі, повинні нести російські окупаційні власті. По-моєму, всі ці положення сформульовані в новому законі, і будемо сподіватися, що він буде благополучно прийнятий", - сказав політолог.

За його словами, майбутній візит Волкера в Україну не знаходиться в центрі обговорень в США. "Волкер дуже твердо відображає ту позицію, яку одностайно зайняв американський військово-політичний істеблішмент - це тверда підтримка України, а в разі найменшої військової ескалації з боку Росії, негайне надання Україні летальної оборонної зброї. Тут немає питань - позиція Волкера непохитна", - підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Полковник "вирішує питання": Начальника ТЦК Рівного викрили в любовних пестощах з підлеглими під іконою у робочому кабінеті (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 3:25

Начальник Рівненського ТЦК підполковник Олександр Ярмошевич потрапив до сексуального скандалу. У мережі з'явилося відео, як він на робочому місці цілується з кількома колегами. Пресслужба Рівненського територіального центру комплектування та соціальної...

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...