На тлі економічних труднощів Путіну можуть знадобитися реформатори, і він сам прийде до меморіалу Нємцова - Портніков

Марш пам'яті Бориса Нємцова в Москві пройшов на тлі певних ліберальних сигналів від адміністрації президента РФ.

Марш пам'яті Бориса Нємцова. Ілюстрація:112.ua

Марш пам'яті вбитого політика Бориса Нємцова в Москві збігся за часом із звільненням з колонії активіста Ільдара Дадіна і з рядом інших "ліберальних сигналів" з Кремля. Про це в статті для видання Контракти.UA написав політичний оглядач Віталій Портніков, передають Патріоти України.

У Росії спостерігачі пов'язують ці сигнали з діяльністю заступника голови президентської адміністрації і куратора внутрішньої політики, колишнього прем'єр-міністра і соратника Нємцова Сергія Кирієнка, однак цей підхід дуже спрощений, вважає автор.

"Я б не спрощував ситуацію і не зводив би її до перестановки чиновників. Погіршення економічної ситуації в Росії і поступове позбавлення Кремля функцій розподільного центру поступово позбавляє президента Володимира Путіна симпатій його "ядерного" електорату - малоосвічених агресивних люмпенів, жителів маргінальної провінції, працівників військових заводів, які повністю залежать від держави. Рано чи пізно Путіну нічим буде платити цим людям і вони виявляться покинутими напризволяще", - написав Портніков.

Путін розуміє, що робити ставку тільки на силовиків безглуздо, в протистоянні з зубожілим оскаженілим народом програє будь-яка влада, підкреслюється в статті.

"Російський народ вже не раз демонстрував готовність трощити все, якщо його не годують - події столітньої давності тому запорука. Тому у Путіна може з'явитися бажання стати "добрим і справедливим монархом", готовим як карати, так і милувати своїх опонентів. Сьогодні це активісти з ліберального табору, завтра можуть бути охоронці і шовіністи.

Більш того, на тлі економічних труднощів Путіну можуть знадобитися саме реформатори - і він сам прийде на міст біля Кремля з квітами до меморіалу Нємцова", - не виключив Портніков.

"Втім, у таку розсудливість давно переміщеного у власну реальність диктатора віриться насилу", - додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як ''...праля'' пробивається між люди

субота, 4 травень 2024, 0:55

Доля книжки. Дарований кінь, як на мене, істота потішна. І для уважних людей завжди приносить прибуток… насамперед, до розряду цікавих історій. Як і сталося з моїм зовсім ще юним романом ’’Монастирська праля’’. Я, через поголовне письменницьке бідацтв...

Всім прихильниками казок ОП, що гроші росіян в Європі от-от конфіскують і передадуть Україні, треба позбуватися хибних ілюзій і дивитися на світ не через рожеві окуляри, - Борислав Береза

субота, 4 травень 2024, 0:30

"У наших ЗМІ почали передруковувати думки західних ЗМІ про те, що США і Європа кардинально розходяться в поглядах на те, як далеко можна зайти у питанні використання арештованих російських активів. США вже не так активно проголошують, що треба все конф...