Найближчий тиждень стане визначальним: Навіщо у Донецьку готують морги та проводять "навчання"

Останні два дні приходять повідомлення про спроби прориву лінії фронту диверсійно - розвідувальними групами чисельністю до взводу - принаймні такі випадки відзначені під Маріуполем і в районі Мар'їнки.

У Авдіївці тихо буде ще нескоро. Фото: www.ednist.info.

"Чим ближче до вихідних, тим більш тривожні відомості приходять з лінії зіткнення на Донбасі. Йдеться перш за все про Донеччину, де з одного боку відзначається зменшення кількості артилерійських обстрілів, з іншого боку приходять повідомлення про різке посилення бойовиків за деякими напрямками", - написав Михайло Жирохов у статті для Депо, передають Патріоти України.

Так, 15 червня було відзначено прибуття цілого танкового батальйону - а це близько 30 танків Т-72 в район Авдіївки. Останні два дні приходять повідомлення про спроби прориву лінії фронту диверсійно - розвідувальними групами чисельністю до взводу - принаймні такі випадки відзначені під Маріуполем і в районі Мар'їнки. Все це може свідчити про одне - противник «намацав» слабкі місця в нашій обороні і зараз готується провести локальну операцію. До того ж цьому може сприяти ситуація у фронтових частинах - не сьогодні - завтра буде підписаний указ про демобілізацію бійців 5-ї хвилі, а достатньої кількості контрактників для їх заміни поки не спостерігається. На тлі майбутнього дембеля загальний настрій рядового складу навряд чи можна назвати мотивованим на війну.

І нехай нікого не бентежить нібито відкрита позиція Росії по відношенню до війни - тут і показовий обмін українських заручників, і недвозначні заяви про необхідність виконання Мінських угод - це все гра на західну публіку. Зменшення потоку зброї, боєприпасів не відзначено взагалі ще ні ким - не місцевими жителями, ні незалежними спостерігачами. Навпаки, проводяться численні навчання за участю артилерійських підрозділів, проводиться бойове злагодження, відпрацьовуються елементи боїв в місті.

Причому в рамках таких навчань в прифронтову смугу підтягуються артилерійські системи, включаючи «Гради». Причому останнім часом від ОБСЄ, яке має по ідеї контролювати ці процеси, немає навіть стандартної заклопотаності - складається таке враження, що місія взагалі демонстративно очікує подальшого розвитку подій, відсторонившись від будь-якої діяльності.

Яка мета може бути для можливого наступу? Бойовики її в принципі і не приховують - Авдіївка з її найбільшим в Європі коксохімічним комбінатом. І ті крихти інформації, які потрапляють в ЗМІ, на жаль багато в чому підтверджують цей невтішний прогноз - перекидання найбільш боєздатних підрозділів в район ДАП, Ясинуватої, розгортання засобів матеріально-технічного забезпечення, посилена розвідка за допомогою безпілотної авіації.

Інші напрямки - зокрема, Мар'їнський теж не варто скидати з рахунків. Тут метою цілком може виявитися Курахівська ТЕЦ, втрата якої серйозно може ускладнити економічне становище на українському Донбасі. На Горлівському напрямку шансів у гібридів для вдалого наступу небагато - практично всюди тут наші підрозділи змогли зайняти «сіру» зону і укріпитися. По всій видимості, є і резерви.

Незрозуміла ситуація складається на Луганщині, де активність бойовиків практично звелася до нуля. Чи є це одним з негативних чинників як то заспокоєння частин. що стоять на передку або просто прорахована неможливість без втрат форсувати Сіверський Донець - досі незрозуміло. Тим більше що «народна міліція ЛНР» за бойовими можливостями недалеко пішла від «донецьких колег», а після проріджування рядів незгодних командирів тут вибудувана чітка вертикаль командування.

Взагалі найближчий тиждень з усього може виявитися визначальним для картини всього літа 2016 року на фронті. Як для загострення, так і для самозаспокоєння є всі ознаки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російський економіст пояснив, на чому досі тримається економіка агресора

вівторок, 30 квітень 2024, 21:53

Російська економіка виживає за рахунок того, що країна-агресорка відібрала всі гроші, які були на рахунках регіонів. Росія забирає кошти у приватного бізнесу та громадян, концентруючи їх у своїх руках. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів доктор еконо...

Слабоумні думають, що в нас лавочок раніше не було: Як пропагандисти Кремля намагаються запевнити, що українці в окупації щасливі

вівторок, 30 квітень 2024, 20:14

Російські пропагандисти розповсюджують інформацію, що українці на окупованих територіях “щасливі”. І саме через те, що росіяни встановлюють лавочки та білять дерева. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст та блогер Денис Казанський, пер...