"Перейшов на сторону добра". Українські військові заявили про затримання найманця "ЛНР"

Терорист виявився громадянином України, який народився у 1976 році в Миколаєві.

Найманець "ЛНР" йшов у бік українських позицій. Фото: ЕРА.

Військовослужбовці одного з підрозділів операції Об'єднаних сил затримали бойовика, який покинув російсько-окупаційні війська і "перейшов на сторону добра, на бік українського народу". Про це повідомив штаб ООС у Facebook 9 березня, передають Патріоти України.

"Військовослужбовці одного з підрозділів бригади Об'єднаних сил, яка виконує бойові завдання на сєвєродонецькому напрямку, помітили чоловіка, який рухався вздовж лісосмуги в напрямку української позиції. Підпустивши його ближче і давши можливість спуститися в траншею, наші захисники затримали невідомого", – ідеться в повідомленні.

При собі затриманий мав автомат Калашникова АК-47, військовий квиток "Луганської народної республіки", російські рублі та інші документи "ЛНР", зазначили у штабі ООС. Бойовик виявився громадянином України, який народився у 1976 році в Миколаєві. У 1992 році у Стаханові Луганської області йому видали український паспорт, там він і прописаний, додали у штабі. Зараз із затриманим проводять слідчі дії.

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...