Накриється кришкою кремлівської труни: Санкції доб'ють путінську Росію з її економікою у 2017 - Портніков

Саме тому, Москва зараз буде пробивати варіант "поступового" зняття санкцій в обмін на часткові поступки на Донбасі, пояснив журналіст.

Ілюстрація:ar25.org

У зв'язку з продовженням Європейським союзом санкцій проти Росії до січня 2017 року, економіка країни-агресора може не розраховувати на повернення в нормальне русло, а подальше продовження обмежень з боку Заходу з великою часткою ймовірності просто знищить економіку, а потім всю Росію як країну. Про це у своїй колонці на сайті Newsru.ua пише публіцист і журналіст Віталій Портніков, інформують Патріоти України.

"На щастя, будуть діяти і антисанкції - цей чудовий постріл у власну ногу, майстерно зроблений Володимиром Путіним за участю допомаги та підтримки Дмитра Медведєва. Таким чином, наступні місяці не пройдуть дарма з точки зору логіки ослаблення і демонтажу російського режиму", - зазначив він, коментуючи рішення послів країн ЄС про продовження санкцій.

За словами Портнікова, ще півроку тому і в Москві, і в європейських столицях, і навіть в Києві багато хто вважав, що питання санкцій вирішене і в червні їх скасують, адже російська дипломатія вела боротьбу не на життя, а на смерть за зняття санкцій.

"У пропагандистську кампанію проти нашої країни, із запевненням, що Мінські угоди не виконуються через Україну, були вкладені величезні зусилля - в тому числі, і фінансові. Була активована вся прокремлівська база підтримки в Європі - всі ці місяці ми спостерігали одне самовикриття за іншим. Не вийшло. Але заспокоюватися рано", - застерігає журналіст.

На його думку, саме зараз починається найважливіший тур боротьби за збереження санкцій проти агресора.

"2017 рік є критичним з точки зору виживання режиму Володимира Путіна. Якщо санкції вдасться зберегти, держкомпанії Росії можуть загинути, а разом з ними накриється кришкою кремлівської труни і вся російська економіка з соціальною сферою. Це може стати ударом, від якого Путін вже не оговтається", - підкреслив Портніков.

Саме тому, продовжує журналіст, Москва зараз буде пробивати варіант "поступового" зняття санкцій в обмін на часткові поступки на Донбасі.

"Про це в Євросоюзі кажуть вголос багато високопоставлених чиновників і політиків. Але чи будуть ці поступки справжніми кроками, що обіцяють відмову Кремля від підтримки бандитських "народних республік" в окупованих районах Донецької та Луганської областей - або ж ми зіткнемося з черговою "імітацією", в яку захоче повірити Захід?

У цьому і полягає головне питання: щоб не повірили. Щоб не вважали розвиток економічних зв'язків з Росією більш важливим завданням, ніж відновлення навіть не територіальної цілісності України, а примату міжнародного права. Щоб знову продовжили санкції проти Росії. Щоб допомогли нам скоріше позбутися від Путіна і його зграї", - резюмував Портніков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Кремль намагається зробити натяк: Навіщо РФ оголосила в розшук Зеленського, Порошенка і Павлюка - політолог

неділя, 5 травень 2024, 12:44

Політолог Ігор Рейтерович в ефірі Radio NV пояснив, навіщо Росія оголосила в розшук президента України Володимира Зеленського, п’ятого президента Петра Порошенка, а також командувача Сухопутних військ Збройних Сил України Олександра Павлюка, передають ...

Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

неділя, 5 травень 2024, 9:28

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати. Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в...