Намагатиметься корумпувати європейські країни: Рабінович розповів, як Путін спробує зняти санкції з РФ

Президент Росії і його оточення займаються зараз не порятунком російської економіки, а порятунком свого злочинного режиму, пояснив фінансист.

Слава Рабінович. Фото:apostrophe.com.ua

Президент Росії Володимир Путін буде намагатися послабити санкції проти Москви, корумпуючи європейські країни. Про це заявив в коментарі виданню Гордон російський фінансист і блогер Слава Рабінович, повідомляють Патріоти України.

За його словами, риторика російської влади щодо санкцій Заходу істотно змінилася. "Два роки тому Путін і його оточення говорили, що санкції нам не страшні, що санкції корисні. Випускалися футболки з написами "Не смішіть мої Іскандери" і так далі.

Цілком очевидно було великій кількості економістів, фінансистів та інших людей, у яких хоча б не соснова тирса в голові, що санкції завдадуть нищівного удару по російській економіці. І якщо ви простежите за відношенням до санкцій Путіна і його оточення за останні два роки, то побачите: їх розуміння і риторика змінилися", - заявив Рабінович.

Він зазначив, що Путін і його оточення думають виключно про порятунок свого злочинного режиму.

"Вони прийшли до того, що розумні люди розуміли ще два роки тому. Вони розуміють, що бетонна стіна при санкціях неминуча. Вони розуміють, що бетонна плита після цієї стіни для їх режиму неминуча. І все, чим вони зараз займаються, - це не порятунок російської економіки, а порятунок свого злочинного режиму, своєї злочинної влади, яку можуть знести. Тому вони намагаються зробити щось, що спричинить за собою зняття санкцій", - підкреслив фінансист.

При цьому Рабінович не вірить в швидке зняття санкцій з РФ. "Вони можуть в цьому процесі частково досягти успіху в наступні два роки. Це пов'язано з тим, що Захід не зможе продовжувати санкції, якщо Росія буде виконувати взяті на себе зобов'язання.

Оскільки "Новоросія" не вдалася, то з цим, на думку Путіна, треба щось робити і розгортати ситуацію назад. Що він і робить протягом останніх декількох місяців. Можливо, це призведе до часткового ослаблення санкцій. Але це буде нескоро, оскільки я не уявляю, як Путін поверне Києву контроль на кордоні", - зазначив він .

Фінансист акцентував увагу на тому, що дане питання не пов'язане з санкціями, введеними за окупацію АР Крим.

"Ми повинні пам'ятати, що мова йде тільки про санкції, введені після початку бойових дій на Донбасі і збитого Boeing. Ми не говоримо зараз про санкції, введені за анексію Криму. Це важливо. Незалежно від санкцій, кримінальну відповідальність за міжнародні та військові злочини ніхто не відміняв.

Ніхто не зможе скасувати десять тисяч трупів на сході України, десятки тисяч покалічених і кілька мільйонів біженців", - підкреслив Рабінович.

На його думку, російському президенту досить складно буде уникнути відповідальності за скоєні злочини.

"Агресія веде за собою міжнародну відповідальність, тому яким би чином виверткий містер Путін не намагався послабити санкції для збереження свого режиму, ми все одно не побачимо його зіскочившого з гачка - для нього їх вивішено величезна кількість.

Аж надто багато злочинів він скоїв. І з цих гаків йому не злізти. Путін буде продовжувати намагатися корумпувати європейські країни, керуючись тактикою "розділяй і володарюй". Потрібно зазначити, що така тактика Кремля досить ефективна", - заявив фінансист.

Також він зазначив пасивність України в протистоянні російській агресії. "Резолюція Генеральної асамблеї ООН дає чітке визначення агресії. Однак сам практичний механізм міжнародного правозастосування страждає.

Це пов'язано з абсолютною неефективністю всіх міжнародних організацій, чим Путін дуже вміло користується. Також він користується м'якотілістю і інфантильністю України в цьому відношенні. Не бачу з боку України визнання війни проти неї, не бачу позовів за Крим і Донбас. Це дивовижна ситуація, яка увійде темною плямою в українську історію", - резюмував Рабінович.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 7 травня. Дівчата збиралися у найстаршої подруги і ворожили на суджених і долю

вівторок, 7 травень 2024, 7:05

Православна церква України 7 травня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Зедазнійського та його учнів. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Саву Стратилата та Євсевія. 7 травня українці присвячували посіву овочів та зернових к...

Противник активно впроваджує нові системи організації та нанесення вогневого ураження в ході ведення бойових дій - Костянтин Машовець

вівторок, 7 травень 2024, 5:58

1. Дані по рівню падінню експорту озброєння та військової техніки (ОВТ) та оборонних послуг з ри-фи... . Джерело