Наш біль: У Порошенка розповіли, як звільняли українців з полону бойовиків "ДНР"

Операція звільнення проходила за участю спостережної місії ОБСЄ і Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Ірина Геращенко. Фото:rian.com.uaПредставник України в гуманітарній підгрупі, народний депутат Ірина Геращенко поділилася подробицями сьогоднішнього звільнення з полону бойовиків трьох українських заручників. Про це Геращенко написала на своїй сторінці в Facebook, зазначають Патріоти України.

"Сіра зона. Міст поблизу Щастя. Ще троє українців - двоє цивільних і один військовий, сьогодні звільнені. У найближчі дні чекаємо звільнення четвертого заручника і працюємо над цим", - написала вона.

За її словами, Леонід Мазанько і Віталій Чупринін розповідають, що були затримані бойовиками за підозрою в шпигунстві тільки за свою проукраїнську позицію. Вони перебували в полоні з літа 2015 року.

"Ростислав був мобілізований в 2014 році, розшукується з липня 14 року, після полону має психологічні проблеми", - зазначила вона.

Геращенко уточнила, що операція звільнення проходила за участю спостережної місії ОБСЄ і Міжнародного комітету Червоного Хреста.

"Важливо - в найближчі дні повинен бути звільнений четвертий заручник, про що було домовлено під час останньої зустрічі в Мінську. Це питання тримає на особистому контролі президент України", - повідомила вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти просунулися на Донбасі та на півдні, ворог увірвався в ще один населений пункт, - карта DeepState

четвер, 2 травень 2024, 9:23

Аналітики повідомляють про просування окупантів в Урожайному, а також на Авдіївському напрямку після захоплення двох населених пунктів. За даними Генштабу, на зазначеній ділянці фронту минулої доби відбили 39 атак. . Збройні сили Російської Федерації ...

Народні прикмети на 2 травня: Що забороняється, а що заохочується на день пам'яті Бориса та Гліба

четвер, 2 травень 2024, 7:05

Православна церква України 2 травня за новим стилем вшановує пам'ять Олександрійського архієпископа Афанасія Великого, а також відзначає перенесення мощей благовірних князів Бориса і Гліба, перших канонізованих святих Русі-України, до нового храму сина...