"Насправді історія "героїні "ДНР" - це фейк та приклад типового божевілля російської пропаганди", - Бутусов

Надію Козлову засудили за вбивство двох українських правоохоронців, вчинене нею через необережність у процесі пошуку пива і сигарет.

Надія Козлова ніяких "подвигів" не планувала, а просто хотіла пива. Фото: соцмережі.

Надія Козлова, яку передали бойовикам Донбасу для звільнення українського бійця 92-ї бригади Збройних сил України (ЗСУ) Романа Савкова, не робила того, чого їй приписує російська пропаганда. Таку думку журналіст Юрій Бутусов висловив у Facebook, передають Патріоти України.

"Козлову російська пропаганда підносить, називає "героїнею", "політв'язнем", і її постійно заносили на цій підставі до списків на обмін. Добилися. Насправді історія Козлової – це приклад типового божевілля російської пропаганди, зразок, як російські ЗМІ фальсифікують події в Україні і змушують потім самих себе повірити у свої ж фейки", – написав він.

Журналіст зазначив, що "героїню ДНР" засудили за вбивство двох українських правоохоронців, вчинене вбивцею у процесі пошуку пива і сигарет. "Процес над Козловою проходив у відкритому суді за участю численних свідків її дій, і прекрасно задокументований", – підкреслив він.

Бутусов розповів, що у вересні 2014 року Козлова знайшла в будинку брата осколкову гранату Ф-1, зняла з неї чеку, і затиснувши гранату в руці, вийшла на вулицю. З нею вона ходила кілька годин, перебуваючи водночас у стані алкогольного сп'яніння.

Два військовослужбовці Нацгвардії, які стали жертвою Козлової, зупинилися запитати дорогу. "На їхнє нещастя, пояснювати підійшла Козлова. Вона сказала, що покаже все сама, і сіла до них у машину. Вони не помітили гранати в темряві... Козлова сіла в машину, впустила гранату, стався вибух. Це явно не було замахом", – вважає Бутусов. Вибухом Козловій відірвало руку. У жіночій в'язниці жінка народила дівчинку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Читаю забавну новину, що росіяни робили спроби вбити Зеленського. Забавну в тому плані, що є Зеленський, чи його немає - є Україна. І буде, бо тіло України виглядає інакше, ніж тіло росії", - Олена Кудренко

середа, 8 травень 2024, 0:30

"Маленький президент великої Антиукраїни. Він чимчикує довгими коридорами Кремля, де на стінах висять рідкісні пейзажі. Не здивуюсь, якщо частина з них вкрадена в України", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбу...