Науковці нагадали, що перекис водню небезпечний для здоров'я

​Всім відомо, що пероксид водню володіє відмінними антисептичними властивостями. Цей засіб чудово підходить для дезінфекції ран. Однак під час вживання всередину він може завдати шкоди вашому здоров’ю.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт napensii.

В інтернеті можна знайти масу рецептів і порад, в яких зазначено, що перекис водню лікує астму, різні форми раку, занепад сил та інші хвороби.

Але дослідники з медичного центру округу Хеннепін (США) застерігають від подібного самолікування.

Автори статті повідомляють, що протягом останніх декількох місяців їм довелося надавати екстрену допомогу людям, що займалися самолікуванням, приймаючи перекис водню всередину.

Вчені попереджають: величезну небезпеку становлять не тільки саморобні «ліки» з підвищеною концентрацією H2O2, але і 3% -5% розчини, які можна купити без рецепта в будь-якій аптеці.

Прийом перекису водню може призвести до тяжких опіків стравоходу і шлунка. Також може спровокувати інсульт, оскільки мікроскопічні бульбашки кисню можуть проникнути в кровотік і потрапити з кров’ю в судини головного мозку.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Відповзав зі спущеними штанами: Пікантне поранення окупанта перетворило його на справжнє посміховисько (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:34

Російський загарбник несподівано для самого себе здобув перемогу у конкурсі на найпікантніше поранення, в якому навіть не планував брати участь. Такий вердикт винесли користувачі соцмереж після публікації українськими військовими відео, на якому окупан...

"Демілітаризувала" власна ППО: Біля Севастополя впав російський військовий літак (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:23

Біля окупованого Севастополя впав російський літак, за даними окупантів, це міг бути Су-35. Про це повідомили місцеві пабліки, які зафіксували падіння палаючого літака і пілота, який катапультувався, передають Патріоти України. "Російське ППО як крок д...