Названо 11 причин, чому чоловіки закохуються у жінок

Психологи постійно проводять дослідження, намагаючись зрозуміти природу цього почуття.

У процесі вивчення закоханості з точки зору психології експерти з'ясували кілька цікавих фактів. Деякі поширені міфи про те, що привертає нас в інших людях, було розвінчано, інші ж - навпаки, виявилися чистою правдою. Про найцікавіші причини, чому чоловіки закохуються в жінок, пише marieclaire, передають Патріоти України.

Експерименти підтверджують поширену думку, що чоловіків приваблюють важкодоступні жінки. На серії швидких побачень представники сильної статі проявляли набагато більший інтерес до тих, хто демонстрував абсолютну байдужість, відповідаючи на їхні запитання. Чоловіки хочуть відчувати зв'язок з жінкою - вони самі вибирали таку жінку своєю партнеркою і цей вибір не був нав'язаний кимось іншим. Однак ці висновки не універсальні і мають свої застереження.

Дослідники зробили ще одне несподіване рішення: попри те, що найбільш привабливими для чоловіків виявилися відсторонені і холодні жінки, саме вони сподобалися представникам сильної статі найменше. Любов - воістину дуже заплутана і дивна штука.

У вас "правильний" вираз обличчя

Коли жінка випромінює щастя і посміхається - чоловікам це подобається. Ось тільки в зворотному випадку така схема не працює.

В ході експерименту піддослідним показували фотографії представників протилежної статі і просили оцінити ступінь привабливості цих людей. В результаті чоловіки дали найвищі оцінки тим жінкам, які виглядали щасливими, а найнижчі - тим, які здавалися зарозумілими. Думка жінок, щодо привабливості партнерів, виявилася абсолютно протилежною: горді чоловіки підкорили їх серця, а ось щасливі зовсім не вразили.

Ви багато жестикулюєте

Шукаєте свою любов? Будьте відкритими і не обмежуйте себе в рухах. Дослідники спостерігали за тим, як поводяться люди на швидких побаченнях, і прийшли до висновку, що вдвічі більший успіх мали ті, хто активно жестикулював в порівнянні з тими, хто сидів скуто.

Також тих самих людей сфотографували двічі: на першому кадрі кожен прийняв затиснуту позу, а на другому їх попросили максимально розслабитися і бути відкритими. Потім ці фотографії завантажили в додаток швидких побачень. Цікаво, що сприйняття людини в цілому навіть по фотографії змінювалося в залежності від її пози. Фотографії, на яких люди були в упевнених і відкритих позах, отримували більше відгуків, ніж ті, де вони були затиснутими.

Зовні ви нагадуєте його колишню

Деякі вважають, що у кожного з нас є "свій тип" партнера. Саме жінки схильні покладатися на цю теорію. Ось тільки і тут є свої нюанси.

Жінки і чоловіки зійшлися в тому, що обличчя людей протилежної статі, які чимось нагадували їх попередніх партнерів, здавалися їм привабливіше за інших. І все ж, чоловіки дали нижчі оцінки тим жінкам, які були схожі на партнерок, з якими вони були у відносинах на момент участі в дослідженні.

Ви відповідаєте на його "прохання про увагу", а він - на ваші

Початок і розвиток відносин дуже сильно залежить від реакції партнерів один на одного і на "прохання про увагу". Уявіть собі ситуацію: дружина, яка захоплюється орнітологією, помічає за вікном гарного птаха зі строкатим оперенням. Вона пропонує подивитися на цю пташку чоловікові, який знаходиться поруч з нею. Як відреагує на це він? Варіантів безліч. Чоловік може проігнорувати слова дружини або байдуже кивнути їй у відповідь, не відриваючись від перегляду новин по телевізору. Або, наприклад, він може дійсно звернути увагу на об'єкт, який так сподобався його жінці, розділивши її ентузіазм. Не складно вгадати, яка реакція партнера в подібній ситуації зблизить пару, а яка віддалить подружжя один від одного.

Психологи переконані, що вплив цих (нехай навіть невеликих) реакцій на відносини дійсно величезна.У тих парах, які розлучилися через 6 років після укладення шлюбу, партнери відгукувалися на "прохання про увагу" всього у 33% випадків. А в парах, які продовжили жити разом, цей показник становив 87%.

Ви дуже схожі на нього самого

Десятки років досліджень абсолютно точно довели, що укорінений стереотип, ніби "протилежності притягуються" - повна нісенітниця. Партнери, які схожі за багатьма критеріями, таким як тип особистості, з більшою часткою ймовірності зможуть ужитися разом. Це полегшує взаєморозуміння у спільному житті.

Ви довго дивитесь в його очі

Психологи провели експеримент: 72 незнайомих один з одним людей розбили на пари, вони мали дивитися один одному в очі протягом двох хвилин. Пізніше вони сказали, що за цей час у них наростав потяг до людини, що стоїть навпроти. Це говорить про те, що тривалий зоровий контакт може зв'язати вас з кимось і розпалити почуття до людини, яку ви бачите вперше в житті.

У вас "правильний" запах

Жінкам, які знаходяться в стадії овуляції, імпонує запах футболок, які надягали чоловіки з високим рівнем тестостерону. Це сповна пояснюється інстинктами продовження роду: такий запах приваблює нас, тбо якщо у представників сильної статі виробляється велика кількість чоловічого гормону, це свідчить про хорошу генетику.

Чоловікам теж важливо, як пахне їх партнерка, ось тільки вони віддають перевагу тим запахам, які гармоніюють з жінкою. Ідеальним вважається запах тіла після душу, а парфуми повинні лише м'яко доповнювати цей приємний, чистий і натуральний аромат.

Ви схожі на його батьків

Психологи виявили, що нас приваблюють партнери, які мають той же самий колір очей і волосся, який мають наші батьки. Віковий діапазон людей, які нам подобаються, теж нерідко сягає корінням в наше дитинство. У дорослому віці ми закохуємося в людей того віку, який мали люди з нашого оточення, коли ми були дітьми.

Жінок, чиїм батькам на момент їх народження було більше 30 років, набагато менше привертали молоді люди, ніж зрілі чоловіки. Уподобання чоловіків у віковому діапазоні жінок були орієнтовані на вік їх власної матері, але не батька - і це мало значення тільки в тривалих серйозних відносинах.

Ви виглядаєте так само або трохи менш привабливо, ніж він сам

В ході іншого експерименту всім учасникам давали оцінку їх фізичної привабливості, а потім у випадковому порядку підбирали кожному пару. Потім всіх учасників запитали, наскільки вони були задоволені тим, як пройшли їхні побачення. Ті люди, які мали високу оцінку привабливості, були більш різкими і строгими в своїх судженнях (навіть якщо їх партнер мав однакову з ними оцінку). Чим краще виглядав їх співрозмовник на побаченні, тим менше вони були задоволені тим, як все пройшло.

Але це стосувалося тільки по-справжньому дуже привабливих людям. Для більшості з нас все-таки важливіше, щоб ми зі своїм партнером були гарні в однаковій мірі.

Опублікував: evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт у Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...