"Не міг уявити, що таке можливо! Фрід, Аслунд, Піонтковський і я допомагали готувати цей список", - екс-радник Путіна про підміну "кремлівської доповіді"

На думку Андрія Ілларіонова, держоргани США несерйозно ставляться до відкритої частини доповіді.

Андрій Ілларіонов. Фото: Гордон.

"Кремлівська доповідь" США мала бути публічною, а підготування її закритої частини не було обов'язковим, заявив в інтерв'ю виданню "ГОРДОН" один із учасників робочої групи з розроблення критеріїв для визначення фігурантів доповіді, колишній радник президента Путіна, старший науковий співробітник Центру з глобальної свободи і процвітання Інституту Катона у Вашингтоні, політолог й економіст Андрій Ілларіонов. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його міркуваннями.

"Закон, ухвалений Конгресом, чітко прописав модальність його виконання: доповідь має бути публічною, але в неї може бути (але не обов'язково) закрита частина. Тому адміністрація зобов'язана була формально виконати цю вимогу і хоч щось опублікувати. Оскільки в останній момент надійшла заборона на оприлюднення оригінального документа, над яким працювали півроку, то довелося гарячково створювати те, що і вийшло", – розповів він.

На думку Ілларіонова, держоргани США несерйозно ставляться до відкритої частини доповіді. "Зізнаюся, що до цього особисто я не міг уявити собі, що таке можливо. Доповіді не опублікували на сайтах держорганів. І цей факт є очевидним підтвердженням того, що самі працівники цих органів не сприймають її серйозно. Заради збереження своєї репутації і професійної честі вони не вважали можливим опублікувати це в себе", – наголосив він.

Колишній радник Путіна додав, що брав участь у розробленні критеріїв для внесення до санкційного списку. "Через деякий час після початку роботи міжвідомчої групи до мене і мого колеги Андрія Піонтковського звернулися з проханням допомогти в розробленні критеріїв для підготовки доповіді. Ми працювали разом із Деніелом Фрідом, високопоставленим американським дипломатом, який працює зараз в Atlantic Council, та експертом Atlantic Council Андерсом Аслундом. Ми підготували пропозиції щодо трьох критеріїв і семи груп осіб, яких можна занести в доповідь. Наша з Андрієм Піонтковським позиція має принциповий характер: ми займалися винятково визначенням критеріїв та ідентифікацією груп; ми не рекомендували і не збираємося рекомендувати американським органам влади тих чи інших конкретних осіб", – підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...

У Києві під час занять у школі обвалилась стеля (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:30

У спеціалізованій школі №155 у Києві під час занять обвалилася підвісна стеля. Ніхто не постраждав. Про це повідомляє Telegram-канал "Реальний Київ", передають Патріоти України. Учні, сидячи на уроках, почули гучний гуркіт з коридору. На щастя, на той ...