Не означає зміну вектора: Політолог про те, чому Україні варто "заклеїти вікна" після відступу Путіна з Сирії

Заклеїти вікна" ближнім і дальнім сусідам РФ слід на той випадок, якщо у Кремля знову виникне потреба "пристати зі своєю любов'ю".

Лілія Шевцова. Фото:apostrophe.com.ua

У зв'язку з наказом президента Росії Володимира Путіна про початок виведення військ з Сирії всім сусіднім країнам краще підготуватися, щоб не стати новою жертвою "турботи" Кремля. Про це написала російський політолог Лілія Шевцова на своїй сторінці в Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Щось не пригадую, щоб хтось передбачав виведення російських військ з Сирії найближчим часом. Навпаки, говорили про інше: про неминуче введення в Сирію наземних російських сил. Так що ВВП в черговий раз застав публіку зненацька. А виводити війська, коли перемир'я сумнівне і втрачаєш козир в боротьбі за формат мирного процесу, - це взагалі незрозуміла логіка. Якщо тільки мова не йде про усвідомлення безвиході", - вважає політолог.

"Або ... Ви говорите, що Обама обміняв Сирію на Україну? Дурниці. Сьогодні угоди в Ялтинському форматі неможливі без загрози повної дискредитації учасників угоди. Втім, "віддати" Україну Кремлю вже ніхто не може - навіть Обама. Бо Україна нікому, крім українців, не належить.

Так що ж це за несподіваний поворот? Нагадаю, що в Україні відбулося те ж саме: Кремль ломанувся, зустрів проблеми і почав шукати відхід. Сирія і стала варіантом відступу і пошуку діалогу з Заходом. І хто це в Кремлі придумав ? Але там знову вляпалися, і знову виникла необхідність робити ноги.

Ось так працює кремлівська політика примусу до любові: спочатку биття скла, а потім необхідність швиденько злиняти!" - продовжує Шевцова.

"Але не будемо поспішати з висновками. Спроба Кремля вискочити з сирійської пастки означає зміну вектора. Йдеться про пошук більш гнучкої моделі виживання при звуженні ресурсного потенціалу і небажанні протистояти Заходу.

Так що порадимо сусідам - найближчим і дальнім - заклеїти вікна. На той випадок, якщо у декого знову виникне потреба пристати зі своєю любов'ю", - попереджає сусідів РФ від безпечності політолог.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна втратила вікно можливостей, щоб убезпечити себе від агресії РФ, - Портников

субота, 27 квітень 2024, 23:15

Журналіст Віталій Портников вважає, що Україна могла убезпечитися від агресії Росії в період 1991-2001 рр., проводячи політику євроатлантичної інтеграції, передають Патріоти України. "Історичний досвід Росії доводить, що російська влада може переформат...

Конфіскація російських активів: Міністр юстиції Малюська розповів про три ймовірні сценарії

субота, 27 квітень 2024, 23:00

Питання конфіскації російських активів буде вирішене на саміті G7 в середині червня. Про це розповів міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «У середині червня в Італії відбудеться саміт на рівні лідерів...