Не Польща: Де надають прихисток українцям найчастіше

Заяви про надання притулку від українців задовольняють, переважно, західноєвропейські країни.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

Були оприлюднені дані Євростату про прохачів притулку в країнах ЄС, повідомляють Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

У 2017 році 8945 українців попросили притулку в країнах ЄС. Для порівняння: в 2016 році притулку в ЄС просили більше 11 тисяч українців, в 2015-му – майже 21 тисяча, в 2014-му – 13 500.

Є країни, де кількість прохачів притулку з України відносно багато, однак значно менше кількості заявників з інших країн. Зокрема, про притулок Італії у минулому році просили 2720 українців, або 30% від загальної кількості громадян України, які звертаються за притулком в країнах ЄС. Далі йдуть: Іспанія – 2185 осіб (24% від загальної кількості) та Німеччина – 1090 (12%).

В Польщі, де від представників влади часто лунають заяви про “сотні тисяч біженців з України", лідерами за кількістю клопотань про надання притулку стали росіяни. Зокрема, у минулому році 2120 росіян попросили притулку в Польщі, що становить 71% від загальної кількості прохачів. На другому місці – 300 клопотань про притулок від українців (10%), на третьому – 85 клопотань від вихідців з Таджикистану (3%).

Висока частка клопотань про притулок від українців спостерігається в Чехії, де громадяни України просили про притулок частіше вихідців з будь-якої іншої країни (295 осіб, або 26% від загальної кількості прохачів притулку), Португалії (125 чоловік, або 12%) та Естонії, де про притулок просили 10 українців, що складає 6% від загальної кількості прохачів.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...