"Не послухався маму-ватницю": Юнак з Горлівки розповів, чому втік з "ДНР"

Продовжувати навчання в так званій "ДНР" Олександр не захотів, тому переїхав на підконтрольну Україні територію Донбасу і вступив до Артемівського професійного аграрного ліцею.
Дипломи "псевдореспублік" не приведуть у "світле майбутнє". Ілюстрація: 24 канал.

"Самопроголошена влада так званих "ЛДНР" розповідає про божевільні перспективи після закінчення навчальних закладів "республік". Батьки разом з дітьми вірять в те, що після випуску їхніх синів та доньок чекає високооплачувана робота на окупованих підприємствах, яким потрібні робочі руки. Одкровення одного хлопчика з "ДНР" легко спростовує ці слова", - пише Олексій Нікольський у статті для 24tv.ua, передають Патріоти України, та продовжує:

"Олександр (в цілях безпеки ім'я юнака замінено) все своє життя прожив у Горлівці. Коли закінчив 9 клас – прийшла необхідність вибирати, куди йти вчитися далі. Продовжувати навчання в так званій "ДНР" не захотів, тому переїхав на підконтрольну Україні територію Донбасу і вступив до Артемівського професійного аграрного ліцею. Його мама була категорично проти того, щоб син навчався в Україні, хоч і місто розташоване не дуже далеко від дому. Але юнак не послухався батьків і прийняв своє рішення. Перше, що відповідає на питання, як йому навчається в Бахмуті – це те, що він усім задоволений і ні краплі не шкодує, що приїхав.

З розповіді Олександра стало відомо, що в цьому, як і в минулих роках, в навчальних закладах "ЛДНР" суцільні недобори. Деякі "мазані" студенти "республік" вступають в "лднрівські" виші по другому колу заради того, щоб отримувати стипендію. Отримують її, в списках числяться, але по факту на парах їх немає.

Деякі поїхали вчитися в Російську Федерацію. Проте більшість старих однокласників хлопця залишилися вдома. Сашко спілкується з ними і навіть встигає побачитися, коли приїжджає додому. Правда, скаржиться, що погуляти нормально не може, так як всюди комендантська година і дуже високі ціни.

До речі, про історії, як юнак їздить додому, можна окремий матеріал писати, дуже багато емоцій у хлопця з приводу черг на блокпостах. Каже, якщо порівнювати "днрівськіи" блок-пост з, наприклад, КПВВ "Майорськ", то "це небо і земля".

Там (в "ДНР") ніхто не скаржиться на кількагодинні черги, жодного запису в книзі скарг ви не знайдете, в той час як на КПВВ "Майорськ" люди можуть звернутись в окремі черги і їх проблема буде почута – розповідає студент.

У свої сімнадцять років Олександр досить самостійний і свідомий. Він зробив свій вибір, надивившись на те, що відбувається в рідному місті і чітко зрозумів: в "ДНР" його не чекає "світле майбутнє". Це розуміють і його друзі. Проте, деякі з них, як каже Саша, "не те, щоб бояться, а просто лінуються щось міняти", а у інших "такі ж мами, як у мене, тільки вони їх більше слухаються, ніж я".

Історія про Олександра – хороший приклад не тільки для юного покоління, а й для батьків. Адже, в наш час, якщо з самого початку не дати хороший поштовх і напуття дитині, – невідомо, що чекає її в майбутньому і чи зможе вона реалізувати себе самостійно. Тому, саме від правильних рішень і своєчасних дій людей, які знаходяться по той бік лінії розмежування, – залежить і їх доля, і майбутнє всієї країни. А за нього – гідне майбутнє дітей України – і стоїть Армія України на Донбасі".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 7 травня. Дівчата збиралися у найстаршої подруги і ворожили на суджених і долю

вівторок, 7 травень 2024, 7:05

Православна церква України 7 травня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Зедазнійського та його учнів. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Саву Стратилата та Євсевія. 7 травня українці присвячували посіву овочів та зернових к...

Противник активно впроваджує нові системи організації та нанесення вогневого ураження в ході ведення бойових дій - Костянтин Машовець

вівторок, 7 травень 2024, 5:58

1. Дані по рівню падінню експорту озброєння та військової техніки (ОВТ) та оборонних послуг з ри-фи... . Джерело