"Не исключаю, что Москва пойдет на эскалацию конфликта": Піонтковський прокоментував навчання росіян "Захід-2017"

Маневри "Захід-2017", які самі по собі і раніше викликали серйозні побоювання і в Україні, і в Білорусі, тепер стають тим більш тривожними.​

Андрій Піонтковський. Фото: Newsader.

Нові американські санкції стосовно Росії завдали серйозного удару в саму серцевину кремлівського клептократичною режиму, тому вже найближчої осені президент Володимир Путін може вдатися до спроб піти з Донбасу або ж навпаки - піти на нову ескалацію ситуації. Таку думку у своїй колонці на сайті "Апосторофа" висловив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

Головним фактором, який змушує Кремль до дії є абсолютно образливий і принизливий для російського керівництва розділ про персональні санкції, де фінансовій розвідці США доручається протягом 180 днів зібрати всі дані про активи російської верхівки на Заході. "Это довольно лукавая форма, потому что все это давно известно: ничего им собирать не нужно, все у них есть. Когда они соответствующую информацию открыто опубликуют и заявят, это будет автоматически означать, что они должны применить ко всем этим людям существующие законы о борьбе с отмыванием финансовых средств, добытых преступным путем. Что будет очень серьезным ударом по всей российской политической верхушке. Это не только активы - это весь образ жизни", - пише Піонтковський.

За його словами, Путін розуміє, що з цієї ситуації потрібно якось виходити. "Обсуждаются два варианта. Либо то, что я называю гибридной капитуляцией - как-то договориться с Западом об условиях, которые он будет готов принять как отступление России (внутри страны это можно будет продать, как победу). Один из обсуждаемых в Москве вариантов - как бы уйти c Донбасса, сохранив при этом Крым. А другой вариант - это гибридная эскалация: повысить ставки в конфликте, устроить какие-то военные провокации в отношении Украины или той же Беларуси. Опять же, с целью запугать Запад, а потом заставить его пойти на какую-то приемлемую для России сделку", - впевнений Піонтковський.

Саме тому, вважає політолог, маневри "Захід-2017", які самі по собі і раніше викликали серйозні побоювання і в Україні, і в Білорусі, тепер стають тим більш тривожними. "Это как раз идеальная возможность для Москвы прощупать Запад такой гибридной эскалацией. В отношении Украины это такое очевидное окружение. А в отношении Беларуси... Не секрет же, что Москва давно недовольна Александром Григорьевичем (Лукашенко. – Ред.) и хотела бы поставить там более послушного человека. Поэтому я не исключаю, что Москва пойдет на такую эскалацию. Но своей цели она, мне кажется, не добьется", - пише політолог.

При цьому Піонтковський упевнений, що найменший крок Росії в ескалації конфлікту, пов'язаного з України негайно викличе рішення, яке вже підготовлено Пентагоном, про передачу Україні летальної оборонної зброї. "Это резко повысит для Москвы цену дальнейшей агрессии. В любом случае, сентябрь будет очень интересным месяцем", - резюмував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...