"Нефтяная игла больше не спасет" - Влад Пономар розповів про рік краху нафтових ілюзій РФ

На думку аналітика всі зусилля ОПЕК і Росії давно пішли прахом.

Ілюстрація:iPress.ua

Фінансовий аналітик Влад Паламар розповів, що ілюзії, створені нібито прогнозованим зростанням вартості нафти на світових ринках, почали поступово розсіюватися - в той час як Росія і ОПЕК заявили, що скоротять видобуток нафти, інші виробники вирішили її збільшити. Про це Пономар пише у своєму Facebook, зазначають Патріоти України.

Аналітик вказав, що поки країни ОПЕК і РФ збиралися підвищити ціни на нафту за рахунок зменшення її видобутку і продажу, Іран і Ірак вирішили, навпаки, збільшити видобуток чорного золота. Іран, крім того, збільшив ще і продаж нафти, яку встиг добути ще до скасування обмежень, накладених США, і зберігав в танкерах. Маючи величезні накопичені запаси нафти, Іран може в будь-який момент викинути її на ринок, таким чином, обваливши ціни. Пономар підкреслює, що експерти попереджали про цей ризик давно, але багато хто забув про цей факт через заяви країн ОПЕК.

Пономар також повідомляє, що ще з минулого року Іран почав продавати ці запаси Китаю, Індії та Південній Кореї. З 2015 року йому вдалося продати вже понад 13 мільйонів барелів нафти, і він тільки збільшує обсяги продажів - у нього залишилося ще близько 16 мільйонів барелів нафти тільки в сховищах, а видобуток він не припиняв. Ірак також почав активний продаж нафти - на лютий у нього укладені кілька контрактів. На думку аналітика, все це означає, що всі зусилля ОПЕК і Росії давно пішли прахом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місто два роки ковтає сморід "рускава міра": Що РФ принесла жителям окупованого Сєвєродонецька (відео)

четвер, 2 травень 2024, 23:19

"Сєвєродонецьк, окупація, 2024 рік. Напівзруйноване "звільнене" місто вже ось як два роки ковтає сморід "рускава міра". Як у концтаборі тут суворо встановлено графік спеціальних "роздач": нещасним старим, що вишикувалися в довгі черги, подають кашу з к...

Чи є загроза прориву росіян до Курахового на Донеччині: Військовий експерт проаналізував спроможності окупантів

четвер, 2 травень 2024, 22:47

Тиск на Курахове у Донецькій області триватиме, але довести його до такого каталізуючого наступ рівня - нереально. Про це 2 травня під час телемарафону сказав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Пат...