"Нелепое рыскание этого дымящего корыта превратилось в откровенное посмешище", - блогер про російський авіаносець

У "Кузі" немає катапульти, немає атомної силової установки та вкрай коротка польотна палуба.

Весь світ сміється над російським "Кузею". Фото: соцмережі

Фішка трагікомичного плавучого цирку під назвою "авіаносець Кузнєцов" в тому, що він спочатку планувався під літак вертикальної посадки і зльоту Як-141, яких було випущено в СРСР аж 4 штуки, та й то в 1990 році. Після розвалу "совка" проект взагалі закрили. Так пише блогер Олексій Нестеренко, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Фейсбук", продовжуючи:

"Позже пытались приспособить для полетов с него Су и МиГ, но если МиГ-29 еще как-то мог с него взлетать и садиться, то Су-33 оказался слишком тяжелым для палубы. Именно этот самолет на днях порвал трос авиафинишера, после чего рухнул в море.

При этом боевое применение авиации весьма сомнительно, потому что существуют жесткие ограничения: самолеты стартуют с авианосца с минимальным запасом горючего и при минимальной боевой загрузке, потому что вес там имеет критическое значение.
На Кузнецове нет катапульты, нет атомной силовой установки и крайне короткая полетная палуба.

На мой взгляд, весь этот "поход" чадящего плавучего гроба - попытка "проветриться", потому что уж чем, но грозной военной силой он точно уже ни для кого не является. Даже наоборот: нелепое рыскание этого дымящего корыта вместо угрожающей игры мускулами превратилось в откровенное посмешище".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...