"Немає ніякого "русского мира". Путін з тріском провалив "Новоросію", - Піонтковский

Оскільки Москва не може піти на військове загострення, Кремль робить ставку на політичний шлях руйнування України, пояснив політолог.

Усі плани Путіна, пов'язані з Новоросією, провалилися. Ілюстрація:www.segodnya.ua

На думку російського політолога Андрія Піонтковського, усі плани Володимира Путіна, пов'язані з "Новоросією", провалились і стали недосяжними. Про це він розповів виданню Апостроф, передають Патріоти України.

"Немає більше ніякого "русского мира". Всі ці божевільні ідеї пішли разом з оглушливим провалом всіх планів, пов'язаних з "Новоросією". Ці фантазії стали абсолютно нереалізованими для Путіна", - розповів політолог.

"Але Путіну як і раніше життєво необхідно заблокувати європейський вектор України. Тому він хоче заштовхнути "Лугандонію" в політичне тіло України. Частково йому тут підіграють Меркель і Олланд, які будують свій миротворчий імідж на "реалізації Мінських угод"," - впевнений Піонтковський.

"Оскільки Москва не може піти на військове загострення, Кремль робить ставку на політичний шлях руйнування України. У зв'язку з цим, Україні зараз особливо важливо не піддаватися на путінські "дипломатичні прийоми".

"Європейський вибір був зроблений ще два роки тому і він незворотній. Тому підсумки недавнього "референдуму" в Нідерландах ніяк не повинні вплинути на європейський вектор розвитку України. Тим більше, що голландський парламент відкинув пропозицію опозиції анулювати ратифікацію угоди про Асоціацію ЄС і України. Всі історії з проплаченим Москвою "референдумом" можна забути." - продовжує експерт.

"Новому уряду України потрібно ефективніше займатися реформами і піднімати якомога швидше економіку країни. Іншого шляху в Європу немає. Що стосується Мінських угод, то всім очевидно, що Путін ніколи не віддасть контроль над кордоном і не виведе війська. Єдиний позитивний результат угод - припинення вогню і зафіксована лінія розділу між воюючими сторонами, яку здатна утримувати українська армія." - пояснив політолог.

"А все, що там на тимчасово окупованих територіях відбувається - це повна відповідальність окупаційних військ Росії. Після падіння путінського режиму ці території, також як і Крим повернуться до складу України. А сьогодні ніяких Моторил і Ахметових в політичному полі України бути не повинно." - звертає увагу Піонтковський.

Також він наголосив, що Меркель і Олланду треба ввічливо пояснити, що Україна не піде на руйнування свого конституційного ладу і не відмовлятиметься від свого цивілізаційного вибору заради їх "миротворчих" амбіцій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Минулого року генпрокурор Костін перебував у закордонних відрядженнях 100 днів - це третина робочого часу", - політолог Кочетков

середа, 8 травень 2024, 14:01

"Проблеми внутрішнього фронту України загальновідомі — непрофесіоналізм, безвідповідальність, зацикленість на піарі. Але очолює цій сумний список, звісно, корупція. І під час повномасштабної війни вона в нас отримує якісь демонстративні форми на зразо...

"З днем народження, моя любов": Онука Софії Ротару закрутила новий роман (фото)

середа, 8 травень 2024, 13:18

Онука відомої української співачки Софії Ротару, модель Соня Євдокименко, яка вже багато років живе в Америці, закрутила новий роман. Після розставання з IT-підприємцем Денисом Ждановим вона знову зустріла своє кохання. На своїй сторінці в Instagram во...