Неминуче: За ненависть до України позбавлятимуть громадянства - Геращенко

Робоча група вже вивчає міжнародний досвід, в тому числі. Франції, і готує відповідний законопроект.

Ілюстрація:radiotrek.rv.ua

Уповноважений президента по мирному врегулюванню конфлікту на Донбасі і представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Гepaщeнкo заявила, що українська влада вивчає міжнародний досвід позбавлення громадянства за тероризм і ненависть до України. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Вона прокоментувала новину про те, що нижня палата французького парламенту проголосувала за конституційні зміни, які дозволять позбавляти французького громадянства осіб, засуджених за тероризм.

"До речі, ми вивчаємо різний міжнародний досвід. Не лише досвід амністій( яка в усіх країнах проводилася тільки після припинення бойових дій, роззброєння і індивідуально, а не до всіх скопом, до речі). Ми вивчаємо й досвід позбавлення громадянства за тероризм і ненависть до своєї країни." - написала Геращенко.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко відповів на петицію відносно позбавлення українського громадянства за сепаратистські вислови або дії. Він повідомив, що на даний момент немає правових підстав для позбавлення громадянства за здійснення посягання на територіальну цілісність і нeдоторканніcть України, але Кабінету міністрів України буде запропоновано пропрацювати підняті в електронній петиції питання з врахуванням світового досвіду.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...

"Ганна Маляр насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян", - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:30

"Колишня заступниця міністра оборони насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян, які, наче атланти, тримають все на своїх спинах", - пише журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва у своїй колон...