"Ніхто не звернув уваги на нову шахрайську фішку від Мінюсту", - експерт

В перехідні та прикінцеві положення закону "Про вищу раду правосуддя" внесли "пунктики", потрібні Мінюсту для того, щоб узурпувати владу в органах та установах пенітенціарної системи.

Міністерство юстиції вирішило обдурити громадян. Фото: Пресс-пост.

"Отак ніхто не звернув уваги на нову шахрайську фішку від Мінюсту. А насправді ця "геніальна" ідея відкриває великі можливості для уряду протягувати потрібні рішення прихованим від народу та депутатів способом", - написав юрист Сергій Старенький на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

Мова йде про закон "Про вищу раду правосуддя", який регулює питання суддівського корпусу. Але тихенько, сором'язливо в перехідні та прикінцеві положення цього закону внесли "пунктики", потрібні Мінюсту для того, щоб узурпувати владу в органах та установах пенітенціарної системи.

Яке відношення взагалі має до ВРП питання надання слідчих функцій Мінюсту щодо тюремних злочинів? Жодного!!! Але, якщо б Мінюст спробував протягнути таке рішення через ВР окремим законом – думаю іх би підняли на сміх.

А так – будь-ласка. Говорили і приймали одне, отримали ще й інше. Яке ставить з ніг на голову прозорість тюремної системи та насправді повертає ті кримінальні правовідносини в середині установ до радянських часів, з якими так довго "бореться" Мінюст. Все не поборе ніяк, вже три роки скоро...

Для розуміння абсурдності та шахрайства, пропоную ще декілька варіантів змін та реформ, які можна протягнути по-тихому за такою схемою.

1. Приймаючи закон "Про балет та оперету" в прикінцевих положеннях прописати обов'язок геїв реєструвати шлюби. Причому за один день та особисто в міністра юстиції.

2. При прийнятті закону "Про імпічмент президенту" прописати право міністра юстиції на появу на роботі в нетверезому вигляді та чіпляння до жінок.

3. При прийнятті закону "Про сучасний дорожній рух" прописати, що постріл депутата в ногу опоненту вважається попереджувальним. Ну, ідей ще багато. І дурнів в країні багато – з'їдять усе.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни готують наступ на кількох напрямках: Військовий експерт назвав дату "Х"

четвер, 18 квітень 2024, 21:45

Російські окупанти готують новий наступ у 2024 році, проте він проходитиме у другій половині року, після "інавгурації" Путіна. Про це в ефірі "Апостроф TV" заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко, передають Па...

Вперше в Україні: В Одесі засвітився екстремальний спорткар Maserati (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 21:33

В Одесі нещодавно помітили унікальне авто італійського бренду. Вулицями Одеси проїхала Maserati Corse 2020 – автомобіль з нової ери Мазераті, ціна якого може стартувати від 220 000$. Про це повідомляє topgir, передають Патріоти України. Зауважується, щ...