Новий Кабмін: Експерти назвали головні завдання для Гройсмана

На перший план для новообраного уряду виходить боротьба з корупцією, прозорість і ефективність використання державних коштів.

Уряд Гройсмана. Фото:http://112.ua/Кроки, які має зробити новий український уряд, прописані в меморандумах з міжнародними кредиторами та відповідних планах дій. Про це у своєму блозі на сайті Новое время пише виконавчий директор Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна Дмитро Боярчук, інформують Патріоти України.

Державний бюджет України більш-менш стабілізовано, ситуація з валютним курсом і в банківській сфері також потроху прояснюється, тому на перший план виходить боротьба з корупцією, прозорість і ефективність використання державних коштів.

По-перше, потрібно підвищити ціни на газ. Підвищення тарифів було заплановано на квітень, однак Арсеній Яценюк скасував його. Тепер доведеться наздоганяти згаяне. По-друге, необхідно активізувати боротьбу з корупцією, що включає в себе запуск роботи відповідних інститутів, реформування прокуратури, судової гілки влади, посилення контролю над державною власністю, приватизацію тощо.

Якщо умовою надання попереднього траншу Міжнародного валютного фонду було прийняття виваженого і збалансованого державного бюджету, а також реалізація плану підвищення тарифів на газ, то тепер такою умовою стає ефективність у боротьбі з корупцією. Це і стане ключовим завданням для нового уряду.

Кабмін Гройсмана, швидше за все, буде підписувати новий меморандум з МВФ. Тим не менш, авансів йому видавати ніхто не буде - всі чекають конкретних дій.

Якщо раніше, ще за часів уряду Тимошенко, МВФ йшов на поступки, і програма співпраці, як прийнято було говорити, поступово переходила «в русло конструктивного діалогу», то тепер гроші ніхто просто так не дає - навчилися гіркого досвіду співпраці з українськими чиновниками.

Враховуючи, що уряд Гройсмана - це, по суті, люди з тієї ж системи, говорити про якусь кардинальну зміну курсу не доводиться. Тому міжнародні донори продовжать чекати реальних дій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...