"Объяснить россиянам, почему вместо процветающего государства получилась страна, которую судят за преступления, не под силу даже такому вруну как Путин", - блогер

Те, що у Кремлі вирішили не визнавати Міжнародний кримінальний суд, нинішню російську владу все одно від нього не врятує.

Судді Міжнародного кримінального суду. Фото: amnesty.org.ua.

Репутація Росії на міжнародній арені погіршується з кожним днем, від Кремля відвертаються ще недавно близькі партнери і дружні країни. Вихід РФ з-під юрисдикції Міжнародного кримінального суду (МКС) в Гаазі загрожує президенту Володимиру Путіну повною ізоляцією. Таку думку в блозі для сайту "Крим. Реалії" висловив грузинський публіцист, професор Державного університету Іллі (Тбілісі) Олег Панфілов, передають Патріоти України.

"Для кого-то, по утверждению английского поэта и священника XVII века Джона Донна, звонит колокол, для Путина актуальнее звон наручников – рано или поздно за зло надо отвечать. Отказ исполнять решения ЕСПЧ или игнорировать Международный уголовный суд (МУС) не изменит отношения к Путину – к его одиночеству добавкой станет и полная изоляция, когда шикарный президентский самолет сможет садиться лишь в Ереване, Душанбе или Астане", - пише Панфілов.

За його словами, "Россия пожинает плоды путинской политики всемирного хамства и игнорирования международного права". Журналіст підкреслив, що постраждалі від Росії країни не перестануть подавати проти неї позови і скарги через невизнання МКС Кремлем. Як зазначив Панфілов, влада Грузії заявила, що дії Росії "не мають ніяких правових наслідків" на розслідування можливих військових злочинів в ході російського військового вторгнення в Грузію в серпні 2008 року.

"Россия теперь находится рядышком со странами, где велись или до сих пор ведутся войны и совершаются чудовищные преступления против населения – в Центральноафриканской Республике, Уганде, Демократической Республике Конго, Кении, Кот-д'Ивуаре, Мали, Ливии и Судане, Афганистане, Ираке, Бурунди, Колумбии, Нигерии, Габоне и в Палестине. Объяснить россиянам, почему вместо "планов Путина" и многочисленных обещаний создать из России современное процветающее государство получилась страна, которую судят за преступления, не под силу даже такому вруну как Путин", - пише він.

"Путин превзошел по "деловым" качествам всех современных диктаторов, за что рано или поздно придется отвечать", - резюмує Панфілов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 7 травня. Дівчата збиралися у найстаршої подруги і ворожили на суджених і долю

вівторок, 7 травень 2024, 7:05

Православна церква України 7 травня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Зедазнійського та його учнів. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Саву Стратилата та Євсевія. 7 травня українці присвячували посіву овочів та зернових к...

Противник активно впроваджує нові системи організації та нанесення вогневого ураження в ході ведення бойових дій, - Костянтин Машовець

вівторок, 7 травень 2024, 5:58

1. Дані по рівню падінню експорту озброєння та військової техніки (ОВТ) та оборонних послуг з ри-фи... . Представники державної російської компанії "Рособоронэкспорт" підготували для нинішнього міністра оборони ри-фи пана шойгИ, "озабоченного" криміна...