Об'єднати санкції в "один пакет": Як примусити Росію реально виконувати Мінські домовленості - політолог

З точки зору українського та міжнародного права жодних відмінностей між кримчанами та мешканцями ОРДЛО немає. Ніде не зафіксовано, що "кримчани" якісь "менш цінні українці", і цей аргумент має постійно повторювати українська дипломатія.

Ілюстрація:Корреспондент.net

"Яким чином примусити Росію до реальної участі у реалізації Мінських домовленостей зі свого боку дипломатичним шляхом. Можна використати наступний механізм." Про це у своєму Facebook пише політолог Петро Олещук, передають Патріоти України, продовжуючи:

Як відомо, технічно та ідейно санкції "розведені" на т.зв. "Кримські" та "Донбаські". Перші - досить умовні. Другі - більш значні. Теоретично, це повинно сприяти врегулюванню конфлікту через "поетапний вихід Росії".

На практиці це ж надає можливіть Росії торгуватися за Крим через продовження війни на Донбасі.

Нещодавно в США Яценюк запропонував об'єднати всі санкції "в один пакет". Як би ми до Арсенія не ставилися - думка досить здорова та своєчасна. Дивно, що її не бере на озброєння президент. Хоча, чому дивно?

Розвинути ідею можна наступним чином. США цілком можуть провести наступну комбінацію. Поставити питання руба: або Росія переходить до реальних кроків у виконанні їх у визначений термін, або у США "об'єднають" санкції кримські та донбаські в один пакет, що одразу виключить всі можливості "порішати" питання Криму за рахунок Донбасу.

Впевнений, що при такій постановці питання ми будемо дуже швидко бачити "ворушіння" у Кремлі з цього приводу та надзвичайну активність.

Звісно, я розумію усі підводні камені даного підходу, але вважаю, що українська дипломатія мусить у будь-якому випадку ПОСТІЙНО ставити питання про об'єднання санкційних пакетів. Навіть якщо це і не спрацює як фактор дипломатичного тиску на Росію.

З точки зору українського та міжнародного права жодних відмінностей між кримчанами та мешканцями ОРДЛО немає. Ніде не зафіксовано, що "кримчани" якісь "менш цінні українці", і цей аргумент має постійно повторювати українська дипломатія.

У нас багато пишуть про "Віденські бали" та "молитовні сніданки". Мені особисто байдуже, де і у якому вигляді спілкуються наші політичні лідери з "партнерами". Головне те, ЩО вони кажуть.

На жаль, наскільки я розумію, ЧОТИРИ РОКИ ніхто серед української еліти не зміг ЧІТКО сформулювати позицію по Криму - лише загальні фрази.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...