"Одеса - не російське місто. Відтепер це - науково доведений факт", - блогер

На основі документів, історики встановили, що Хаджибейський замок в Одесі був заснований на початку 1420-х років за наказом Князя Литовського Вітовта.

Одеса - українське місто! Фото: соцмережі.

"Ну і ще одна новина, так щоб остаточно добити міф про "Одєса – рускій город". Днями закінчилось дослідження, яке велось під керівництвом кандидата наук, доцента Андрія Красножона, яке остаточно довело, що Одесі не менше 600 років!", - пише Олександр Вінницький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Завдяки георадарному пошуку (щось на кшталт МРТ для археологів) вчені знайшли рештки Хаджибейського замку, які знаходяться в самому центрі Одеси (під Приморським бульваром). На основі історичних документів, історики давно встановили, що цей замок був заснований на початку 1420-х років за наказом Князя Литовського Вітовта. Причому, замок був доволі потужний для своїх часів і в нього була відправлина одразу ціла армія, 4000 бійців! Очевидно, що замок з таким військом потрібен був для охорони вже існуючого, великого населеного пункту.

Але людям, які намагались триматись за міф, що Одеса була заснована російською імперією, а серед них було чимало впливових людей, які отримали з цього міфу політичні дивіденди, всіх цих історичних документів було замало і вони продовжували, через свої ЗМІ, розповсюджувати цей міф задля досігнення своїх політичних цілей. Також неможливо не відмітити вклад професора Тарас Гончарук в розвіювання цього імперського міфу.

В 2014 році ми довели, що Одеса – не російське місто. В 2018 було доведено, що вона їм і ніколи не була. Пригадую, як років 8 тому переконував друзів, що те, що Одесу заснувала Єкатерина – маячня і їх реакцію на це. Але тепер це – науковий факт! Чудовий подарунок до дня міста!".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...