Оглушливе фіаско: Портніков пояснив, як Росія починає залежати від України

Путін - дуже "видатний" політик та стратег, який вміє так відлякувати союзників, як ніхто інший.

Ілюстрація: http://glavred.info/

Заяви Кремля про те, що Росія не має наміру відмовлятися від українського транзиту навіть у тому випадку, якщо буде побудований "Північний потік-2", можна вважати новорічним подарунком, і поза всяким сумнівом, це означає, що Росія визнає той факт, що зазнала оглушливлого фіаско в справі відмови від української ГТС. Про це політолог і журналіст Віталій Портніков написав у своїй колонці для Главреда, повідомляють Патріоти України.

За словами політолога, боротьба з українським транзитом стала справжнім осиковим кілком у й "так вже майже бездиханне тіло російської зовнішньої політики", а сама Москва завдяки цій боротьбі позбулася останніх друзів.

"Путин поставил перед "Газпромом" жесткую задачу обойти Украину. Вначале вроде бы все пошло как надо — Россия задумала два альтернативных маршрута. "Северный поток" открыть удалось — пусть даже его мощности и не используются в достаточной степени.

А вот с "Южным потоком" вышла загвоздка. Путин старался уговорить участников, склонил к поддержке своей позиции сербов и венгров, спровоцировал конфликты в Евросоюзе — а год назад во время визита в Турцию просто "кинул" тех, кто с ним согласился и защищал его позицию, даже не предупредив их", - відзначив Портніков.

Як підкреслив політолог, через постійні конфлікти і дебати з різними світовими лідерами, Кремлю постійно доводиться демонструвати прагнення виконати нездійсненне.

"Короче говоря, с "Северным потоком-2" Россия рискует окончательно потерять поддержку Италии, которая недоумевает, почему "Южный поток" строить не стали, а к "Северному потоку-2" у Еврокомиссии претензий нет. Все-таки, что ни говори, а Путин — выдающийся политик. Так распугивать союзников не умеет никто", - зазначив Портніков.

У той же час, упевнений політолог, якщо Україні вдасться остаточно відмовитися від російського газу, то це вже не ми будемо залежати від Росії, а вона від нас.

"Потому что именно от цены на украинский транзит будет зависеть выживание "Газпрома" и возможности Российского государства — или того, что от него останется после приближающегося кризиса. День, когда украинский Президент будет советовать российскому коллеге, кого стоит назначить новым министром энергетики или главой "Газпрома", не так уж далек, как может показаться на первый взгляд", - підсумував Портніков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На Херсонщині для окупантів настало справжнє пекло: До Криму прибула велика "партія" 200-з та 300-х російських загарбників

четвер, 9 травень 2024, 3:25

Українські вояки посилюють вогневий вплив на загарбників. Нові поставки артилерійських снарядів та ракет від союзників вже дають про себе взнаки. У тимчасово окупованому Джанкої (Крим) фіксується прибуття великої кількості поранених та ліквідованих оку...

В Росії настали омріяні сталінські часи: Друзів Гіркіна звинувачують у роботі на ЗСУ, - Казанський

четвер, 9 травень 2024, 0:30

"Z-патріоти шоковані й обурені - російське ФСБ звинувачує друзів Стрєлкова-Гіркіна у роботі на Україну. Кілька чоловік були затримані на Тульщині. Поки Стрєлков сидить у тюрмі за те, що надто сильно любив вітчизну і воював у її війні проти України, йог...