​Більше санкцій хороших та різних: США вдарять по власникам кораблів, котрі задіяні в будівництві "Північного потоку-2

Поточна версія законопроекту спрямована передусім проти швейцарської компанії, а також російської та італійської, котрі мають збудувати понад 90% маршруту "потоку-2"

На сайті Сенату США опубліковано текст законопроекту, яким передбачає санкції відносно ряду іноземних будівельних компаній, які задіяні в прокладці газопроводу "Північний потік-2" по дну Балтійського моря, зазначають Патріоти України.

Автори законопроекту "Про захист енергетичної безпеки Європи 2019 року" - американські сенатори Тед Круз, Джон Баррассо, Том Коттон (республіканці) і Джин Шейхін (демократ). А 21 травня міністр енергетики США Рік Перрі припустив в Києві, що "в недалекому майбутньому конгрес направить такий законопроект на підпис президенту США".
Документ пропонує вводити санкції проти іноземних компаній, які надають свої спеціалізовані судна для укладання труб Nord Stream 2 в Балтійському морі.
Санкції будуть вводитися, якщо судно укладає труби на глибині від 100 футів (приблизно 30,5 м) нижче рівня моря. Потенційні санкції включають блокування активів та операцій цих компаній в юрисдикції США. А менеджерам і основним акціонерам цих компаній буде заборонений в'їзд в США. Додатково президент США матиме право ввести санкції проти компаній, що надають страхові або перестрахові послуги для суден, що прокладають труби "Північного потоку-2" на заборонених глибинах.
Судячи з матеріалів оператора проекту Nord Stream 2 про глибинний профілі трубопроводу, поточна версія законопроекту про санкції проти трубоукладачів покриває понад 90% маршруту "Північного потоку-2". Переважна більшість труб прокладається на глибинах більше 30 м. Таким чином, сенатори свідомо взяли поріг по глибині так, щоб підвести під санкції переважну більшість робіт з укладання труб. При цьому середня глибина споруджуваного газопроводу - 50 м (найглибші місця -більш 200 м, найдрібніші - 5 м).
Відзначимо, що суду для будівництва Nord Stream 2 надають три компанії - швейцарська Allseas, італійська Saipem і російська МРТС ( "Межрегіонтрубопроводстрой").
На частку трьох трубоукладачів Allseas доведеться 96% від загальної протяжності двохниткового газопроводу. Одне з її суден, Solitaire, також укладає труби в російських водах. Кожне таке судно по суті являє собою плавучий завод. У самій компанії Allseas заявили, що вважають за краще "не розмірковувати про потенційних ефекти пропонованих санкцій".

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...