Долю "Північного потоку-2" вирішено: "Ми досягли угоди, Франція і Німеччина тісно співпрацювали". Меркель оголосила про домовленості

Сьогодні вирішувалось питання розширення "Третього енергопакету" Євросоюзу на "Північний потік-2". Німеччина сильно пручалась, Москва істерила і собі, адже позитивне голосування, згідно чинного загальноєвропейського законодавства, плутає всі її "карти"

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила про те, що країни Євросоюзу дійшли згоди з приводу регулювання проекту "Північний потік-2", повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

"Що стосується газової директиви, то ми досягли угоди, і це стало можливим завдяки тому, що Франція і Німеччина тісно співпрацювали", - сказала Меркель. При цьому вона не стала уточняти деталі досягнутого компромісу.

Як повідомлялося, однією з погоджених пропозицій стало те, що відповідальність за газопроводи з третіми країнами, як от Росією, лежить на країні, де газопровід вперше зустрічається з європейською мережею.

Таким чином Берлін і Париж домовилися, що всі рішення по "Північному потоку-2" прийматиме Німеччина, що повертає ситуацію до попередньої змови Берліну та Москви. Погоджені поправки дають шанс на втілення проекту "Північний потік-2", який опинився під загрозою через позицію Франції. Тепер все залежить від позиції США.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу, - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...