"Окупант не тільки десь за поребриком. Він ще й тут, у телевізорі": Приховано-проросійські телеканали формують свідомість українців

"Нацрада з радістю заборонила впускати на канали Саакашвілі, але дозволяє нести антиукраїнську нісенітницю на "Ньюзвані", "112", каналі "Україна", на "Інтері"..."

Джерело: uainfo.org

"Ось останні дні, ви не повірите, я намагаюся не злитися. Дихати рівно. Проводити сухий аналіз, зіставляти факти і т. д. Головне НЕ психувати", — пише Ліза Богуцька, передають Патріоти України, і продовжує:

"І ось зараз увечері, перед вечерею випадково ввімкнула Ньюзван, а там аннушка Герман розлила масло. Солов'єм заливається про те, як якісь "сили війни" були зацікавлені у вбивстві громадянина Росії, депутата Державної Думи. І натяк Герман робила на зовсім не російських "силах війни".

І далі ця пані вмикає наступну арію — про "дівчинку на візку, яка мала співати на міжнародному конкурсі. І яка різниця, чи перетинала вона український кордон НЕ санкціоновано? Вона має тут бути, тому що тільки така хвора дівчина може протягнути нам пальмову гілку світу. Вона — ніби голубка, має покласти край війні. "Ну і далі це жахливе марення про "сили війни" і "голубку світла"....

І скажіть, де наше СБУ? А де наша Нацрада? І цур його знає, де наш президент — сизий голуб?

Не читайте перед обідом радянських газет! Особисто я повечеряти так і не змогла. Як тут не злитися?

Ну і нехай! Президент тут ні при чому. У всьому винне його оточення. Йому треба просто написати лист і відкрити на Стеця очі. Так. І Стець тут ні при чому. Це все Нацрада. І вона ні до чого?

Тільки не треба говорити, що просто не треба дивитися сепарські канали. Від того, що я не буду їх дивитися, нічого не зміниться. Їх будуть дивитися ті, хто вважає, що правда —тільки там. І сприяє цьому саме Нацрада, яка роздає ліцензії та їх забирає.

***

Хочу повернутися до вчорашнього свого посту про Ньюзван і Ганну Герман. Власне, не стільки до особистості, скільки до каналу.

Я розумію, що змінити щось зараз неможливо. Все дуже контрольовано Банковою, а значить, їй такий розклад потрібен.

Так ось. Згадуючи про те, що привело Крим до анексії, і чому так радісно кримчани бігли голосувати за Росію, хочу зазначити, що в своїх численних інтерв'ю з цього приводу, я головною причиною називала ЗМІ.

Поясню.

ЗМІ формують свідомість. Як би ми не намагалися протистояти ситуації, ми звідкись черпаємо інформацію. Хтось із телевізора, хтось із комп'ютера, хтось по телефону, по листуванню з перших вуст і т. д. Телевізор формує світогляд у, як мінімум, 70-90% цивільного населення.

Так ось, я неодноразово говорила про те, що саме телевізор у Криму створював ілюзію безхмарного російського буття. Серед моїх знайомих, у 90% стояли тарілки і були налаштовані саме на Росію. Мовляв, там і новини цікавіші, й історичні передачі, і серіали... І взагалі, росіяни — брати, ми однієї крові і т. д.

Після того, як почалася війна, ми все зрозуміли, наскільки пропаганда, що транслюється в телевізорі, небезпечна для здоров'я. Ми, піднімаючи на сміх російську кіселевщину, хлопчиків, розіп'ятих у трусиках, зґвалтованих бабусь, супчика зі снігурів, тим часом зовсім забули про те, що міна уповільненої дії лежить в самому серці України.

За Кисельовим, Соловйовим, Доренко, ми зовсім перестали бачити, що в своєму, українському телевізорі оспівуємо Ахметова, Пінчука, Коломойського, Порошенко....

Нацрада з радістю заборонила впускати на канали Саакашвілі, але дозволяє нести антиукраїнську нісенітницю на Ньюзвані, 112, каналі Україна, на Інтері...

Ми говоримо про гібридну війну? Ось вона. У телевізорі. У нашому, українському телевізорі. І це вже не Крим, який повівся на красиві казки про Росію. Це — МАТЕРИК, що дозволяє транслювати ті ж казки, тільки в профіль.

Шустера прибрали, як потенціальну небезпеку української державності. А Герман, яка співає оду дівчинці — голубу світу, вбитому російському Комуністу, співробітнику ФСБ і нашому президентові — це стовп нашої державності...

Ось скажу чесно. На сьогодні, на мій погляд, відверто проросійським є Інтер. За ним в ряду стоїть Україна. Приховано-проросійськими є Ньюзван і 112. Причому 112 зараз став ділити пальму між проросійськими і пропрезидентськими настроями, що в корені — одне і теж.

На мій погляд опонуючим провладним і прокремлівським каналам на сьогодні є 24 канал.

Найкрасивішим по графіку і найбільш насиченим за змістом — безумовно АТР.

Наймолодшим і дуже перспективним — ZIK.

У мене в кабелі є тільки 24. Інші мені підключити не хочуть. Зате в цьому ж кабелі не тільки всі перераховані україно-проросійські канали, але 5 аж 2, і штук 5-6 чисто російських.

І це — воююча країна. Окупант не тільки десь за поребриком. Він ще й тут, у телевізорі.

І Нацрада, цілком ймовірно, в цьому зацікавлена. Адже розсилає ж вона методички — про що не говорити ні в якому разі, що опустити, а на чому обов'язково правильно розставити акценти."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...