Окупований Донбас слід розбити на 6-8 секторів, і саме їх поступово брати під контроль, - Тука

Не варто забувати, що покрокове повернення державного суверенітету призведе й до покрокового повернення контролю над державним кордоном, нагадав заступник міністра.

Георгій Тука. Фото:YouTube

"Мирний план Арсена Авакова, з поступовим взяттям окупованої території під контроль миротворцями, зовсім не виглядає абсурдним, має право на існування та потребує вивчення і обговорення у колі фахівців". Про це у своєму Facebook пише Георгій Тука, передають Патріоти України, продовжуючи:

Переважна більшість критиків миттєво кинулись підраховувати кількість років, що знадобляться для звільнення території таким покроковим методом: «десять років», "до 2030 року", "життя не вистачить"....

Як на мене, такий "аналіз" свідчить про некомпетентність та зашореність "аналітиків". По-перше, треба розуміти: називаючи певні конкретні населені пункти та райони, Арсен Аваков наводив їх виключно для прикладу своєї ідеї.

По-друге, щоб зрозуміти суть пропозиції, варто просто відкрити мапу. Донбас – величезна конгломерація з незвичною для території України концентрацією населених пунктів."Перетік" одного міста в інше, селища в містечко є нормальним явищем для цього регіону.

Тому, як на мене, брати під контроль Горлівку без Єнакієво просто неможливо. Якщо ввімкнути фантазію і не хапатись істерично за конкретні назви населених пунктів, то цілком ймовірним виглядає трансформація цієї ідеї в наступну: розбити окуповану територію на 6-8 секторів і саме їх поступово брати під контроль. Якщо аналізувати пропозицію Арсена Авакова саме з такої точки зору, то все виглядає цілком припустимо. Хоча і потребує детального аналізу.

Не варто забувати, що покрокове повернення державного суверенітету призведе й до покрокового повернення контролю над державним кордоном!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перетворити друге за величиною місто України на сіру зону: Кремль затіяв операцію проти Харкова, щоб з міста втекли люди, - ISW

вівторок, 23 квітень 2024, 9:40

Рупори Кремля також використовують занепокоєння щодо майбутньої наступальної операції Росії проти Харкова для проведення скоординованої інформаційної операції, щоб викликати паніку серед українців. . За оцінками ISW, ймовірність успішного наземного нас...

Народні прикмети на 23 квітня: Вранці потрібно виглянути у вікно і запам'ятати, кого першим побачили на вулиці

вівторок, 23 квітень 2024, 7:05

Християни східного обряду відзначають церковне свято 23 квітня на честь мученика Терентія, який відмовився принести жертву язичницьким богам навіть під загрозою тортур. Цей день зазвичай приносить тепло і ясну погоду. За повір'ями, сонце в цю дату вип...