Олександр Данилюк наголошує на тому, що нині ДФС має всі можливості для зловживань

Необхідно усувати інструменти для маніпуляцій

Картинки по запросу Олександр Данилюк фото

Нині Державна фіскальна служба (ДФС) має всі можливості для зловживань, насамперед, за допомогою контролю над базами даних та ІТ-системою. Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк в інтерв'ю газеті «Дзеркало тижня», опублікованому у суботу, 4 березня, інформують Патріоти України.

«Що таке IT-системи в нашій ДФС? Це необмежені можливості щось комусь підправити, укинути якигось ПДВ, щось дописати або видалити. І при цьому ніхто не може їх перевірити. У них - замкнутий цикл», - розповів Данилюк.

За словами міністра, навіть за наявності підозр щодо якихось операцій у фіскальній службі, після подачі відповідного запиту на отримання інформації, у ДФС «все зачищають».

«Потім навіть якщо хтось одержить доступ до IT-системи, він уже нічого не знайде», - пояснив Данилюк.

Глава Мінфіну виступає за передачу баз даних ДФС у підпорядкування його відомства.

«У наших реаліях що більше інструментів для маніпуляцій ми усуватимемо, то менше в податкової служби буде можливостей для корупції. І в результаті в них (у ДФС) залишиться тільки одна функція - сервісна», - переконаний міністр.

Нагадаємо, керівника Державної фіскальної служби Романа Насірова звинувачують у фінансових махінаціях. У Спеціальній антикорупційній прокуратурі його звинувачують у заподіянні державі збитків на два мільярди гривень. 2 березня детективи НАБУ затримали голову ДФС Романа Насірова й оголосили йому підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем).

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро України провело обшуки за кількома адресами, в тому числі в центральному офісі Державної фіскальної служби. Обшуки поводили в рамках розслідування кримінального провадження, пов’язаного з неправомірними, на думку слідства, рішеннями голови ДФС Романа Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам із орбіти колишнього народного депутата Олександра Онищенка.

Кабінет міністрів України усунув Насірова від виконання обов'язків глави ДФС на час проведення розслідування.

У неділю, 5 березня, розпочалося засідання суду для обрання запобіжного заходу відстороненому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову. За висновками Інституту кардіології Насіров не потребує невідкладної допомоги. У нього діагностовано гіпертонічну хворобу ІІ стадії.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...